ZVV Awt-Gelaen kampioen 1e klasse B

Geplaatst 17 apr. 2012 10:35 door Ralph Evertz   [ 17 apr. 2012 10:35 bijgewerkt ]

Afgelopen maandag stond de thuiswedstrijd tegen Manait op het programma en 1 punt was vooraf genoeg voor het binnenhalen van het felbegeerde kampioenschap. Dat vele mensen hierbij getuige wilde zijn was wel duidelijk, ZVV Awt-Gelaen leeft en liefst 200!! belangstellenden, vrienden van ZVV Awt-Gelaen wilde het eerste ‘’echte’’ kampioenschap in de clubhistorie mee maken.

In Manait trof ZVV Awt-Gelaen een tegenstander die niet aan een kampioensfeest mee wilde werken en onder andere Badre Kotbani (in de voorbereiding nog speler van Fortuna Sittard) werd van stal gehaald om ZVV Awt-Gelaen van de titel af te houden. Daarnaast komen er bij een kampioenswedstrijd ook randzaken, zoals het toegestroomde publiek en spanningen bij spelers die een kampioenswedstrijd nooit tot een geweldige wedstrijd maken.

Coach Frans had zelfs dit keer geen mop en was serieus, dan weet je tenminste zeker dat het ergens om gaat en startte met de navolgende basisopstelling: Maikel (penaltykiller en vrije trap specialist), Kevin (el capitano, zou en moest ‘’de sjaol’’ omhoog tillen), Roy (ich ken geine van dat publiek hie), Ricardo + Remco (merkten beiden dat voetbal om een kampioenschap toch spannend is) en de supersubs Jordie (type buskruit, jeugdig enthousiasme), Dave (ervaring blijft een voordeel) en Mark (uw verslaggever weet gewoon niet welke situatie van de avond hij moet kiezen…). Robby was geblesseerd maar had wel zijn shirt aan met spijkerbroek en won wederom de derde helft.

Na enig oponthoud met spelerspasjes startte de wedstrijd dan eindelijk waar vele mensen al lange tijd naar uit hebben gekeken en wellicht hierdoor enkele uurtjes slaap gemist hebben. ZVV Awt-Gelaen werd veelal onder druk gezet en als spitsen dan de diepte zoeken in plaats van zich aanspeelbaar te maken ontstaat een rommelige en fysieke wedstrijd en blijft de verdediging onder druk (wellicht een mooie uitdaging voor de nieuwe coach Mike voor volgend seizoen). Toch ligt nu net daar ook de kracht van het ZVV Awt-Gelaen van ‘’2012’’ het speelveld wordt klein gemaakt door het team en er dan toch een bal richting doel verdwijnen dan staat er altijd nog een keeper Maikel die eigenlijk alleen maar finalewedstrijden zou moeten spelen. Aan weerszijden werden (grote) kansen gemist, Manait miste zelfs een strafschop, gele kaarten verspreid en doelpalen geraakt en werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Vlak na rust stond het vizier bij ZVV Awt-Gelaen niet scherp en werd meerdere malen de paal getroffen. Manait kwam uiteindelijk ontrecht, middels een handbal op voorsprong  en de zaal werd stiller, de spelers van ZVV Awt-Gelaen keken elkaar aan en kregen de over mijn lijk mentaliteit. De spanning werd van zich afgegooid en het tempo omhoog geschroefd. Eerst was het Ricardo die de gelijkmaker maakte, daarna Remco die de bevrijdende 2-1 maakte middels een uitbraak en de beslissing bleek. Waar ZVV Awt-Gelaen een team is, is Manait dit niet  door overtredingen en onderlinge irritaties speelde ze zichzelf uit de wedstrijd en ZVV Awt-Gelaen, groeide en groeide. Uiteindelijke beslisten Roy en Maikel (vrije trap) het duel in een 4-1 overwinning en kreeg Kevin uit handen van KNVB official Peter de Coninck de lang gekoesterde ‘’sjaol’’ en barstte sporthal Kleesj uit haar voegen.

Uw verslaggever (als speler) probeert hiervan een beeld te schetsen:
- spelers en begeleiding vliegen elkaar in de armen;
- je juicht van onder naar het bovenstaande publiek;
- je ziet de emotie in de ogen;
- je ontvangt bloemen, een kampioenspolo, een lading bier, champagne en alles wat je hierbij verder kunt bedenken en weet dat dit is waarom je ooit voetballer bent geworden.

Op de kar van Jos en Frans Vroemen werd onder het genot van het oorverdovende geluid van Luc de gang naar Oud-Geleen gemaakt, een winderige mooie tocht die nog lang in herinnering zal blijven met de Ealenjers voorop! De vreugdetaferelen in een volle Wilhelmien waren fantastisch : Maikel nagelde zijn handschoenen aan de muur, Kevin zijn aanvoerdersband, Rico deed zijn eigen act, Mark kan onmogelijk zich nog iets herinneren van de avond, Jordie onze Benjamin dronk als de ervaren boys, Ruud, Lies en Mia verzorgde de avond, Robby liep met de schaal, Roy en Dave vierden ingetogen maar juichten gegarandeerd van binnen (mooi, apart stel), Nick verheugt zich op de laatste wedstrijd waar hij mag keepen, Frans was stiekem toch wel trots, Remco vond iedereen aantrekkelijk en Ger zag zijn harde werken achter de schermen beloond worden en genoot samen met Kevin misschien nog wel het meest van allemaal ervan!

Wist u dat?
- Een kampioenswedstrijd op deze manier winnen eigenlijk het mooiste is?
- Wij zwaaien naar Manait?
- De spelersgroep het toch wel mooi vond hoeveel mensen er waren?
- En wat allemaal geregeld werd?
- U de radio uitzending van START kunt terugluisteren op hun website?
- U komende week de trompetter in de gaten moet houden?
- De receptie op zaterdag 12 mei zal plaatsvinden in Café Wilhelmina?
- Uw verslaggever enkele gedeelten van gisteravond niet zwart op wit durft te zetten?
- We het dan voornamelijk hebben over het feest?
- De hapjes van C1000 Penders heerlijk waren?
- Lenders Mannenmode , Paramedisch Centrum Oud Geleen en Finatics bedanken voor het sponsoren van de kampioenspolo?
- Noël Strech allemaal foto’s gemaakt heeft die binnenkort zowel hier als op zijn website www.oud-geleen.nl te zien zullen zijn?
- We iedereen bedanken voor hun steun en geloof in ZVV Awt-Gelaen!!


 

Comments