ZVV Awt-Gelaen doet zichzelf tekort tegen BZVV

Geplaatst 7 dec. 2011 04:04 door Ralph Evertz   [ 7 dec. 2011 04:04 bijgewerkt ]
Er zijn twee ingrediënten die de uitslag van een hedendaagse zaalvoetbalwedstrijd bepalen, ten eerste het benutten van de kansen en ten tweede de omschakeling. Naast deze twee ingrediënten was er nog een moment drie minuten voor rust en daar pakken we het wedstrijdverslag op.

Tot dat moment verloopt de wedstrijd volgens plan en staan onze mannen met 1-3 voor, uitslag had toen al hoger kunnen/ moeten zijn. Nog voor rust wordt de ruststand op 2-3 gezet door een klungelige aktie van Mark (dom balverlies nabij het eigen doelgebied) een ''overtreding'' van Remco als gevolg en een benutte penalty ter afsluiting van de eerste helft. Ik hoef u niet uit te leggen dat er verschil zit tussen 1-3 of 2-3 zowel op het scorebord als in mentaal opzicht. De tegenstander die tot dan nauwelijks in het spel voor komt, krijg geloof in eigen kunnen en de eigen ploeg krijgt een deukje in het opgebouwde zelfvertrouwen.

Na rust verlopen de combinaties niet meer soepel, komt de tegenstander beter in haar spel en heeft ZVV Awt-Gelaen een gebrek aan creativiteit en efficiëntie voorin. De wedstrijd gaat gelijk op 3-3, 3-4, 4-4 en 4-5. Bij de stand van 4-5 wordt wederom bewezen dat tactiek ook niet onbelangrijk is, zeker tegen een tegenstander die WEL goed is in de omschakeling. In plaats van de rust te houden wordt impulsief de aanval gezocht, wordt de kans op de genadeklap gemist, en de snelle counteraanval (dankzij het weggeven van te veel ruimte, we stonden immers voor) zorgt zelfs prompt voor de gelijkmaker.
Zomaar een voorbeeld in deze wedstrijd waar er nog tien meer onder de aandacht gebracht kan worden.

Het werd zelfs nog erger 5 minuten voor tijd komt de thuisclub zelfs voor het eerst op voorsprong en waar de overwinning van ZVV Awt-Gelaen al lang binnen had moeten zijn werd nu zelfs gedacht aan een nederlaag. De laatste paar minuten werd alles of niets gespeeld. Keeper Kevin (jawel u leest het goed van de vier keepers werd voor de derde keer in 10 wedstrijden geen ''echte'' keeper gevonden) ging mee in de aanval. Na alle frustratie van de wedstrijd gezien te hebben had hij genoeg energie over om de combinatie met Remco te zoeken en met enig fortuin de eindstand te bepalen op 6-6.

22 minuten goed spel had voldoende kunnen en moeten zijn om deze tegenstander met lege handen achter te laten in Swalmen, een wijze les voor de toekomst?! Nu op de helft van de competitie sluiten we 2011 af met 19 punten uit 10 wedstrijden en een top 5 klassering, het eerste doel handhaving komt in zicht, maar het begin van 2012 moet gebruikt worden om de handhaving veilig te stellen en wellicht kan vanaf daar een mooie klassering voortvloeien.

- we maandag de laatste wedstrijd van 2011 hebben gespeeld?
- hierin voor het eerst een gelijkspel uit voorkwam?
- we BZVV nu twee keer gehad hebben deze competitie?
- Kevin na Robert Smeets nu ook een bal op de kaak gehad heeft?
- Zij nu allebei geen hamburgers meer kunnen eten?
- Roy eraan gaat wennen om hele wedstrijden te spelen?
- zelfs Remco een mindere wedstrijd kan spelen?
- Dave zelfs nog de winnende treffer op zijn slof had?
- wie had dat niet deze wedstrijd?
- Jordie voor het eerst niet won?
- Mark voor de kerst het boek ''wegwerken doe je zo'' krijgt?
- het team voor de kerst het boek ''omschakelen doe je zo'' krijgt?
- wij u allen fijne kerstdagen en een voorspoedig 2012 wensen?!