ZVV Awt-Gelaen beste zaalvoetbalteam van Geleen

Geplaatst 24 jan. 2012 07:12 door Ralph Evertz   [ 24 jan. 2012 07:13 bijgewerkt ]
Zaalvoetbal leeft in Geleen en zeker als de twee hoogst geplaatste teams van Geleen, te weten ZVV Awt-Gelaen en Manait in een rechtstreekse confrontatie tegenover elkaar staan. Onder toeziend oog van Lokale Omroep START (Radio & TV) en vele supporters werd in sporthal 2 (die beduidend drukker bezocht werd dan handbalsporthal 1) aan de enige echte derby van Geleen begonnen.

De basisopstelling: Maikel (zwarte panter), Kevin (stond als een huis), Jordi (gespot door MVV), Ricardo (zou hem wel eens de 100 meter willen zien rennen), Remco (absolute winnaar) en de reserves Mark (volgens Manait de vallende Suarez, volgens uw verslaggever de scorende Suarez), Maikel Janssen (de motor van team 2) en Robbie (de stifter, die avond vooral van team 2).

Inderdaad als een echte derby kan deze wedstrijd de boeken in gaan. De eerste minuten waren voor Manait en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Deze achterstand van ZVV Awt-Gelaen werd ingeleid door ''mediaverplichtingen'' en daarbij behorende slechte/ rommelige warming-up. Het ''voordeel'' van een vroege achterstand is dat je nog lang de tijd hebt de wedstrijd om te draaien. Nadat ZVV Awt-Gelaen voor het eerst de bal had (bij de aftrap na de 1-0) begon ook voor ons de wedstrijd en vanaf dat moment zullen nog veel mensen aan deze wedstrijd terugdenken.

De tegenstander werd met vlot combinatievoetbal en druk van achteruit vastgezet op eigen helft en na het missen van twee kansen was het Remco die na een pass van Kevin de gelijkmaker op het scorebord bracht. Toen eenmaal de ban gebroken was bezorgde Mark met zijn nagenoeg eerste balcontact ZVV Awt-Gelaen de verdiende voorsprong. Hierna bleef de ploeg doorgaan met grote inzet en sterke mentaliteit en werden door Ricardo nog twee doelpunten gemaakt, hetgeen een 1-4 voorsprong opleverde. Dit was echter niet de ruststand, de individuele kwaliteit van Manait blijft natuurlijk altijd gevaarlijk en een meter te ver van de man af staan van Jordie werd uiteindelijk bestraft met een 2-4 ruststand.

Na de rust een ander spelbeeld, de zogenaamde keerzijde van de derbymedaille. Waar het voor rust met name over het voetbal ging, ging het de tweede helft voornamelijk over fysieke kracht, provocaties en gele kaarten. Als je dan aan de goede kant van de score staat zoals ZVV Awt-Gelaen heb je daar minder moeite mee en komen de tijdstraffen (3x 2 minuten in totaal) je zelfs goed uit om enerzijds via Ricardo de voorsprong 2-5 te vergroten en anderzijds kun je dan 6 minuten relatief rustig zaalvoetballen. Het is zinloos het over verdere gebeurtenissen in en rondom het veld te hebben. De spelers van zowel bij Manait als ZVV Awt-Gelaen zijn allen winnaarstypes en binnen de lijnen is dan in ieders beleving veel geoorloofd, het uiteindelijk doel WINNEN te bereiken. Na afloop worden dan door de spelers de handen geschud en complimenten voor het spel gegeven, ook dat is het mooie van een derby.

De druk op het doel van ZVV Awt-Gelaen werd steeds groter en werd er door Manait met een meevoetballende keeper gespeeld. Aangezien Manait slechts eenmaal het net nog wist te vinden en ZVV Awt-Gelaen de geboden kansen/ ruimten niet meer kon benutten werd de eindstand van deze eerste echte derby van de clubhistorie 3-5 in het voordeel van ZVV Awt-Gelaen.
Mocht u deze wedstrijd nog terug willen kijken, kijk dan binnenkort naar Lokale Omroep START, ook een link naar de website zal zodra de montage gereed is volgen (hierover later meer) OF luister naar één van de vast vele sterke verhalen van de aanwezige supporters.

- het in sporthal 2 een stuk drukker was dan sporthal 1?
- er ook een stuk meer in deze sporthal 2 te beleven viel?
- de camera(man) van START op een haar na gemist werd door een bal van Maikel?
- uw verslaggever benieuwd is naar de (geluids)opname hiervan;
- uw verslaggever zaterdag de bevestiging heeft gekregen dat zaalvoetbal in Geleen gewoon nog leeft?!
- de kantine in Glanerbrook druk bezocht werd?
- Café Wilhelmina vervolgens werd overladen met spelers, staf, bestuur + aanhang!
- uw verslaggever na middernacht pas de eerste!! was die wegging?
- we hopen dat iedereen die ZVV Awt-Gelaen een warm hart toedraagt nog vele van deze dagen mag beleven!!