ZVV Awt-Gelaen 2 wint op het nippertje

Geplaatst 13 feb. 2012 06:28 door Ralph Evertz   [ 13 feb. 2012 06:28 bijgewerkt ]
Zonder coaches kun je ook winnen

Waar vorige week nog op het nippertje verloren werd was het omgedraaide deze week aan de hand. Een last-minute, billenknijpende, foutenmakende, hakken-over-de-sloot overwinning zou je kunnen zeggen.
Afgelopen zaterdagavond (21:00 uur) stond een lastige uitwedstrijd op het programma in Valkenburg. De tegenstander: FC De Wiegert. Een team dat zich zeker kon meten met ZVV Awt-Gelaen 2 in de heenwedstrijd. Een wedstrijd die zeker niet bepaald vlekkeloos verliep.

De avond begon echter heel merkwaardig aangezien de spelers allen op tijd aanwezig waren in de Willemien, maar de leiding ver te zoeken was. Zowel Ton als Stephan was vanavond verhinderd, wat er toe leidde dat Ralph de leiderstaak op zich mocht nemen. De spelersbus was ook al nergens te bekennen, omdat het eerste van ’t Hubertushuis naar de Willemien vervoerd moest worden na afloop van het aldaar losgebarsten (Hier is dat) FEESTJE. Eenmaal binnen in de lekker warme sporthal liet Ralph zijn leiderstaak meteen voor wat die was om zich terug te trekken op de wc. Gelukkig hebben de mannen van Awt-Gelaen geen leider nodig om zich om te kleden. Helaas vult het formulier zich nog niet zelf in en worden bidons niet vanzelf gevuld, dus was er wel nog iets van werk over.

ZVV Awt-Gelaen 2 kent gelukkig ook een barmhartige Samaritaan in de persoon van Frank Wientjes, die de per ongeluk meegenomen wedstrijdbal van Koutenveld (vorige week) direct herkende en stel op sprong eiste dat deze teruggebracht zou worden. Als iemand van Koutenveld dit leest; hij komt er dus aan.
 
Er ontstond uiteindelijk wel een klein probleem van drie grote mensen. Waar Ajax geen enkele spits heeft, heeft ZVV Awt-Gelaen er drie. Kwantiteit zegt niet altijd iets over de kwaliteit, maar in dit geval wel behoorlijk lastig. Helaas zijn er namelijk nog een aantal andere posities op het veld die gevuld moesten worden. Gelukkig pakte dit vanavond goed uit.

FC de Wiegert was in de eerste helft geen schim van de ploeg die in de heenwedstrijd het Awt-Gelaen zeer lastig maakte. Binnen no-time stond Gelaen op een comfortabele 3-0 voorsprong. Het eerste balcontact van Robert, waarbij hij goed wegdraaide van zijn directe tegenstander leverde al een doelpunt op. De twee volgende doelpunten waren niet echt veel moeilijker binnen te krijgen. De ‘tupper’ van Roberto vond zonder problemen de achterkant van het net. Het was bijna dramatisch wat de tegenstander ten toon spreidde. De ene na de andere actie voorwaarts mislukte, waarop Geleen in een tegenaanval bijna alles raak schoot. Achterin bij Gelaen vielen af en toe wel wat mindere acties te bespeuren, maar gezien het feit dat de Wiegert echt geen pannen kon breken, mocht dit niet baten. De foutjes waren wel een klein voorteken. Maikel schoot bijna iedere bal die hij wilde wegwerken tegen een tegenstander aan. Maikel die vanavond zeker niet zijn gelukkigste wedstrijd speelde. Mark, daarentegen, stond lekker te keepen in de goal. Iedere bal die kwam had hij klemvast. Daarbij moet wel gezegd worden dat de inzet van de tegenstander niet altijd bijzonder moeilijk te stoppen was en de spelvoortzetting van Mark mag hier en daar nog iets vloeiender, maar al met al geen wolkje aan de lucht en met een 6-0 voorsprong werd de rust bijna bereikt. Ik zeg met opzet bijna, want vlak voor rust gaf de Wiegert een eerste teken van leven. Een hard zondagsschot in de korte hoek vloog langs de oren van Mark die de bal niet kon keren; 6-1 dus.

Tom gaf als reden in de rust dat Awt-Gelaen na een halfjaar spelen in de zaal veel beter voetbalt en zeker tactisch een stuk gegroeid is. Interim coach Ralph gaf in de rust aan dat de wedstrijd gespeeld moest zijn, maar dat de eerste tien minuten van de tweede helft alert gespeeld moest worden om een eventuele comeback uit te sluiten. Vol goede moed liepen de Gelaense mannen weer het veld in.

Zonder twee keer met de ogen te knipperen stond het helaas alweer 6-3. Twee aanvallen waren er voor nodig om de Wiegert weer in het zadel te helpen. ZVV Awt-Gelaen stond aan de grond genageld bij beide aanvallen en zo eenvoudig als de goals in de eerste helft vielen, zo eenvoudig vielen ze nu weer, maar dan aan de andere kant. FC de Wiegert speelde aanvallender en opportunistischer. Gelaen dat eigenlijk vanuit de organisatie compact had moeten blijven spelen, liet zich verleiden om meer goals te willen maken. Eigen acties en medespelers die over het hoofd werden gezien leiden tot balverlies, waarna een uitworp van de keeper en niet mee terug lopende spelers voor overtalsituaties zorgen voor de goal van Mark. De organisatie was compleet verdwenen en met een klein beetje geluk zorgden de Valkenburgse tegenstanders zelfs voor 6-4.
 
Aan de andere kant van het speelveld kreeg Gelaen ook nog kansen, maar oog in oog met de keeper werd keer op keer gefaald. Het had bij wijzen van spreken al 12-4 kunnen staan als alleen alle opgelegde kansen erin waren gegaan. Uiteindelijk leidde de vele kansen wel tot de 7-4 en een klein beetje lucht.
 
De druk van FC de Wiegert hield echter aan en bijna iedere aanval kon halverwege de helft van Gelaen tot stand worden gebracht. Elke klutsbal resulteerde in een kans voor de Wiegert. Vlak voor het einde van de wedstrijd vielen dus ook nog de 7-5 en de 7-6. Daar bleef het gelukkig bij. Maar als de wedstrijd nog wat langer geduurd had, weet ik niet zeker of de 3 punten mee naar Geleen waren gegaan. Jammer, want het goede spel in de eerste helft had ertoe kunnen leiden dat hier een duidelijke en eenvoudige overwinning geboekt werd.
 
Wist u dat:
- Nieuwkomer Bram nog even moest wennen aan het zaalvoetbal van Awt-Gelaen?
- Nieuwkomer Roberto zich snel heeft aangepast?
- Het gerucht ging dat Maikel slecht speelde omdat hij niet meer scherp is?
- Robert 3x scoorde, Roberto 3x scoorde en Tom 1x scoorde?
- Dit veel meer doelpunten en doelpuntenmakers hadden kunnen (moeten) zijn?
- Coach Stephan uiteindelijk hamburgers gebakken heeft deze avond i.p.v. coachen?
- Volgende week geen wedstrijd is?
- Pas weer op 25 februari gevoetbald wordt in Brunssum?
 
Nee? Dan weet u het nu.
Comments