ZVV Awt-Gelaen 2 wint eenvoudig en ‘houdt de nul’

Geplaatst 12 mrt. 2012 08:36 door Ralph Evertz   [ 12 mrt. 2012 08:36 bijgewerkt ]
Na een weekje rust mocht ZVVAG2 weer aan de bak tegen de nummer laatst uit de competitie, Sittardse Boys 6. Met 120 doelpunten tegen en slechts 3 behaalde punten, werd Awt-Gelaen geacht haar plicht te doen door deze pot eenvoudig te winnen. Toch blijken deze wedstrijden vaak de lastigste wedstrijden te zijn, doordat een tegenstander niet volgens de ‘normale’ manier voetbalt en dus de organisatie vaak snel in de wedstrijd zoek is.

Even iets over de aanwezigen deze avond. Ray en Orbin hebben laten weten waarschijnlijk niet meer in actie te komen dit seizoen. Tel daarbij op dat Stephan, Ralf en Ger dit seizoen vanwege blessures ook weinig minuten hebben kunnen meedoen. Tot overmaat van ramp kon Robert vanavond niet meedoen vanwege ‘het tillen van een kratje sla’, kon Tom niet meedoen vanwege een weekendje weg en waren de gebroeders Nieuwendijk en de heer Wientjes ook verhinderd. Gelukkig beschikt Awt-Gelaen 2 over een brede selectie en was Robbie Janssen zo aardig om ons uit te helpen. Wel was een nieuwe speler nodig om voor in ieder geval 1 wissel te zorgen; Bryan Mak maakte zijn debuut voor ZVV Awt-Gelaen, terwijl ook hij eigenlijk last had van een blessure aan zijn knie. Verder waren Ralph Evertz, Maikel Janssen, Roberto Schiavone en Marc Simonis van de partij.

Al snel in de wedstrijd bleek dat 5,5 man voldoende was om deze partij winnend af te sluiten. De tegenpartij uit het Sittardse kon weinig productiefs fabriceren, waardoor Awt-Gelaen weinig te duchten had. Roberto had ook nog eens een hele goede avond. De snelle bewegingen en vooral de snelheid in zijn algemeen die Roberto ten toon spreidde deze avond waren voor Sittardse Boys net iets te veel van het goede. Roberto zorgde twee keer voor een treffer in de eerste 10 minuten van de wedstrijd waardoor een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord stond. De scheidsrechter floot 3 minuten later voor de rust. Huh. Dit was wel erg vroeg. De goede man had een compliment van de lijnrechter aangezien voor het teken van de laatste minuut. Toen dit voorval eenmaal opgehelderd was mochten we toch nog bijna 10 minuten door voetballen. Er gebeurde helaas niets noemenswaardigs meer de rest van deze eerste helft. Het spel van Gelaen werd wel weer iets rommeliger en waar in het begin veel druk naar voren was schoof het spel iets meer op richting de helft van Awt-Gelaen.

In de tweede helft zette Gelaen echter snel orde op zaken. Een voorzet van Ralph naar Robbie bij de tweede paal werd ‘lichtelijk’ getoucheerd door een speler van Sittardse Boys en verdween achter de doelman; 3-0. Daarna deed Roberto nog een duit in het zakje met naar eigen zeggen wederom een ‘tupper’. Bryan, die nog moest wennen aan voetballen in de zaal en nog redelijk veel last had van zijn blessure, boekte ook nog succes door de 5-0 op zich te nemen. Als laatste was het de beurt aan Robbie om de 6-0 en de 7-0 binnen te schieten. Marc moest tijdens de hele wedstrijd welgeteld 3 keer in actie komen en gelukkig voor hem deed hij dat ook. Voor het eerst dit seizoen hield een keeper van Awt-Gelaen 2 de nul. Complimenten voor de verdediging en de keeper vanwege het volhardend en geconcentreerd blijven verdedigen. Ondanks enkele kleine speldenprikjes wist Sittardse Boys geen echte uitgespeelde kansen te creëren.

Wist u dat:
- Bryan voor zijn debuut een eigen kniebrace probeerde te maken?
- Dit uiteindelijk niet lukt en hij de moed op gaf?
- Roberto een vervalste hattrick scoorde deze avond?
- Iedereen een hattrick (of meer) had kunnen scoren gezien de kansen?
- Passes die moesten zorgen voor kansen hadden kunnen leiden tot dubbele hattricks?
- Gelaen een beetje onzorgvuldig omging met de kansen?
- Sittardse Boys 6 echt geen potten kon breken?
- We volgende week op zoek gaan naar Kabouters?
- We in de eerste wedstrijd op onze broek hebben gekregen van de Kabouters?

Nee? Dan weet u het nu.