ZVV Awt-Gelaen 2 wint bij nummer 2

Geplaatst 27 feb. 2012 07:43 door Ralph Evertz   [ 28 feb. 2012 02:26 bijgewerkt ]
Showbizz held verschijnt in tenue Awt-Gelaen

Deze zaterdag, 25 februari 2012, stond wederom een zwaar uitduel op het programma voor ZVV Awt-Gelaen 2. De nummer 2 in de huidige stand ZVB werd in de heenronde met 1 punt terug naar Brunssum gestuurd. In hun race om de koppositie konden zij het zich echter niet veroorloven om tegen Awt-Gelaen weer punten te laten liggen.

Reeds enkele weken heeft ZVV Awt-Gelaen de luxe dat, inclusief enkele afmeldingen, voldoende spelers op de been kunnen worden gebracht. De komst van Roberto heeft daar natuurlijk bij geholpen, maar ook het feit dat onze vaste keeper Mark bijna iedere week aanwezig is, draagt bij aan de goede positie en de goede vorm waarin het tweede zich op dit moment bevindt. Vol goede moed en met coach Ton weer terug in de gelederen werd de heenreis in de spelersbus aanvaard. Coach Stephan moest helaas nog een weekje verstek laten gaan, omdat Roda thuis speelde of beter gezegd: thuis met zich liet spelen. Topscorer Robert was verhinderd vanavond, maar gelukkig had hij zijn alter ego gestuurd deze avond: Robert ‘De Niro’ Smeets. Maar over zijn acteertalenten later meer.

De scheidsrechter van de tegenpartij was op zijn zachtst gezegd een merkwaardige vertoning. De goede man betrad in een korte joggingbroek en een felgeel T-shirt de zaal. Een kort woordje met onze aanvoerder vooraf was volgens hem erg belangrijk, maar al met al konden we op tijd beginnen aan deze spannende pot.

ZVB beschikt over enkele goede en snelle voetballers die een een-tegen-een actie aan kunnen. De verdediging van Awt-Gelaen stond vanavond echter goed, waardoor enkele vroege solo-acties van ZVB geen doel troffen. ZVB zakte bij balbezit op eigen helft terug. Dit leverde voor Gelaen de mogelijkheid om tot rust te komen en zelf enkele fraaie aanvallen op te zetten. Helaas ontbrak het hierin aan een beetje geluk, waardoor de brilstand geruime tijd op het scorebord bleef staan. ZVV Awt-Gelaen brak de ban ongeveer halverwege de eerste helft. Een scrimmage voor de goal leverde Tom een uitgelezen kans op en Tom miste niet; 0-1. De verdediging van Gelaen vertoonde daarna enkele scheurtjes. Gelukkig stond Mark wederom goed te keepen en voorkwam hij eigenlijk een snel tegendoelpunt van ZVB. De ruststand was dan ook nog steeds 0-1 in het voordeel van Gelaen.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, met als enige uitzondering meer druk van ZVB bij de opbouw van Gelaen. Dit leverde veel onnodig balverlies op. Bovendien liet Awt-Gelaen de tegenstander ver komen alvorens in te grijpen. Helaas bleek toen weer dat het inzicht in het spel en vooral het meelopen met de spelers van belang is. Een aanvaller van ZVB liep met de bal aan de voet van de zijkant naar het midden. Twee spelers van Gelaen volgde de speler, maar konden niet ingrijpen. Een korte pass tussen beide verdedigers van Geleen door leverde een 100% kans op voor ZVB en de 1-1. Op dat moment heerste het gevoel in de zaal bij beide partijen dat ZVB aan het langste eind ging trekken.

Gelaen liet zich echter niet kennen en toonde karakter door vroeger te gaan storen in de opbouw van ZVB en door meer lef te tonen in de aanval. ZVB had hier niet direct een antwoord op, mede door een stukje onervarenheid in de gelederen. Enkele kansen aan de kant van Gelaen leverden echter geen treffer op. De forse keeper van ZVB was onverwacht snel en lenig. Enkele ballen die voor de voeten van aanvallers van Gelaen vielen werden onschadelijk gemaakt door goede reflexen van de keeper. Diep in de tweede helft kwam het acteertalent van meneer de Niro echter goed van pas. Bij een draaibeweging langs de verdediger van ZVB leek Robert goed geraakt te worden. Robert stortte met een pijnlijke grimas ter aarde. De verdediger verbouwereerd achter latende. Vriend en vijand trapte erin, waarbij ik als verslaggever moet toegeven dat ik echt in volle overtuiging dacht dat Robert ernstig geraakt werd. Robert liet achteraf weten wel geraakt te zijn, maar dat een pingel te veel zou zijn geweest. De tot dan toe slecht fluitende scheidsrechter, die meermaals door onze aanvoerder en zelfs de assistent langs de lijn erop gewezen werd ernaast te zitten, kon niet anders dan de bal op de spreekwoordelijke stip te leggen, die ik in de zaal echter nog nergens ben tegen gekomen. De goed spelende Roberto kreeg de kans om zijn goaltje vandaag mee te pikken. Helaas schoot hij de bal recht op het hoofd van de brede keeper. Niet veel later kreeg Gelaen echter loon na werken. Stephan Nieuwendijk stond op het juiste moment in de doelmond om de afgeslagen bal over de doellijn te werken; 1-2. ZVB kwam er daarna niet meer aan te pas. De scheidsrechter floot precies op tijd af. Een zwaar bevochten goede overwinning.

Wist u dat:
- het bestuur goed vertegenwoordigd was deze avond op de tribune?
- Maikel deze week een heel stuk beter speelde dan vorige week?
- in de terugronde Awt-Gelaen pas 1x verloren heeft?
- er verder in de terugronde 3x gewonnen en 1x gelijk gespeeld werd?
- Awt-Gelaen nu op punten 4e staat?
- in de komende weken ons team veel zaterdagen vrij heeft?
- we in totaal nog maar 6 wedstrijden spelen dit seizoen?
- 10 maart de volgende wedstrijd gespeeld wordt tegen Sittardse Boys 6?

Nee? Dan weet u het nu.

Enkele impressies van de avond: