ZVV Awt-Gelaen 2 verstevigt vijfde plek

Geplaatst 7 dec. 2011 05:14 door Ralph Evertz   [ 7 dec. 2011 05:21 bijgewerkt ]
Na het verlies van afgelopen week tegen nummer laatst, waarmee een winstreeks van 3 werd doorbroken, was het vandaag er op of er onder voor ZVVAG 2. De vijfde plaats en aansluiting met de top 4 stond op het spel in een rechtstreeks duel om de vijfde plaats met ZVV Zittert 4. Of ZVV Geleen-Noord 4 zoals men in de carnavalsperiode eigenlijk zegt.

Ook vandaag waren er weer voldoende personele problemen voor coach Stephan die er alleen voor stond, omdat coach Ton een familie-uitje gepland had. Helaas bleef het daar niet bij qua afwezigen, want ook vandaag waren slechts 5 mensen beschikbaar en daarbij zat wederom geen keeper. Op het laatste moment bleek Mark Meijs beschikbaar om een helft te keepen. In zijn uiterst charmante Ajax kostuum (-trainingspak) betrad hij de zaal 1 minuut voordat de in het zwart gehulde scheidsrechter floot voor de aftrap. Mark had zich moeten haasten om op tijd te kunnen zijn, waarvoor nogmaals onze dank. Ook secretaris en teamlid van het eerste Kevin Hendriks werd bereid gevonden om het Sinterklaas-diner met familie te onderbreken om de voetbalschoenen aan te trekken. Hulde!!

De verre reis naar Sittard werd dit keer zonder bus afgelegd, omdat de meeste mensen rechtstreeks gingen en 4 mensen wel in 1 auto passen. Met 2 wissels op de bank werd de wedstrijd begonnen.

Al snel bleek in de wedstrijd dat Awt-Gelaen kwalitatief iets beter was dan de thuisploeg. Toch kon niet meteen een stempel op de wedstrijd gedrukt worden, omdat Zittert snel druk zette en Robert in de spits niet altijd te bereiken was. Toch maakte Robert weer twee RIDS doelpunten die Geleen op een 2-0 voorsprong brachten. De brede keeper van Zittert had geen weerwoord op de harde schoten van Robert. De wedstrijd werd ondertussen wel een klein beetje grimmiger, doordat Zittert erg fel verdedigde, soms zelfs iets te fel, wat meestal door de scheidsrechter goed werd opgemerkt.

Nog in de eerste helft werd het allemaal een stuk spannender zoals bij elke wedstrijd van ZVV Awt-Gelaen 2 wel het geval is. De 1-2 gaf de mannen uit Sittard extra vertrouwen dat er iets te halen viel en de druk nam dan ook toe. Er werd veel balverlies geleden en het spel was minder verzorgd. Een diepe bal van Kevin en grabbelwerk van de forse keeper gaf Ralph de mogelijkheid om de bal binnen te schuiven; 1-3. Vlak daarna viel echter ook weer de 2-3 door slecht verdedigen.

In de rust gaf Mark te kennen niet meer te willen keepen en zo gebeurde het voor het eerst dit jaar dat de Rooie, het Rooie keepershirt aan trok. Een prachtig gezicht. Over gezicht gesproken, nog geen 5 minuten nadat de scheidsrechter gefloten had voor de aanvang van de tweede helft pareerde Robert een aanval van Zittert met zijn aangezicht. Enkele scheven bekken tot gevolg, maar de Rooie kon verder.

De scheids had tot dan toe enkele opmerkingen naar zijn hoofd gegooid gekregen van verschillende mannen uit Zittert over enkele, volgens hen, verkeerde beslissingen. Vanuit Geleense kant leek het eigenlijk of de scheidsrechter alles goed op orde had, maar Zittert was het daar voortdurend niet mee eens, tot ergernis van de man in het zwart. Halverwege de tweede helft, na de zoveelste bemoeienis van Zittertse spelers met de beslissing van de leidsman, besloot de man het voor gezien te houden. “Ik ben toch niet gek”, brieste de man bij het weglopen. Gelukkig wist de aanvoerder van ZVV Zittert de man, en zijn eigen team, tot rust te brengen om de wedstrijd voort te kunnen zetten.

De onrust kwam Gelaen ten goede want de 2-4 van Tom en de 2-5 van Maikel volgden snel. De beïnvloeding van de aanvoerder van Zittert had toch enig effect gehad, want na de 3-5 door Zittert, schoot een aanvaller van de thuisploeg de bal via beide palen in het doel en het doel weer uit. Huh? Maar dat kan toch helemaal niet? Nee, dat kan ook niet, maar de verder goed fluitende scheidsrechter gaf een doelpunt. Beetje vreemd, maar doordat Maikel even later de 4-6 eindstand op het scorebord bracht, maalde daar verder niemand om.

Wist u dat:
- Beide interim doelmannen slechts 2 doelpunten incasseerden?
- Wij hen behoorlijk dankbaar zijn voor hun goede werk?
- Tom nog altijd de meeste tegendoelpunten als interim’er op zijn naam heeft staan?
- ZVVAG 2 vier van de laatste vijf wedstrijden gewonnen heeft?
- We in die vier wedstrijd altijd met een interim doelman stonden?
- Robert altijd klaagt als we een doelpunt te weinig bij zijn totaal schrijven?
- Hij nooit klaagt over doelpunten tegen die hij schuld is?
- Wij in tegenstelling tot ZVVAG 1 nog niet klaar zijn en nog 2 wedstrijden moeten spelen?
- We hopen volgende week toch weer een keeper te hebben?