ZVV Awt-Gelaen 2 verliest voor het eerst

Geplaatst 11 okt. 2011 01:27 door Ralph Evertz   [ 11 okt. 2011 01:28 bijgewerkt ]
Voetballen hoeft niet moeilijk te zijn

Met een gezellige sponsoravond voor de boeg mochten de gladiatoren van ZVV Awt-Gelaen 2 eerst een balletje trappen afgelopen zaterdagavond. Trainers Stephan en Ton hadden weliswaar een aantal afmeldingen, maar desondanks stonden toch 9 mensen aan de aftrap. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak Stephan enkele lovende woorden over onze tegenstander. Hieruit mocht duidelijk zijn dat deze tegenstander de zwaarste tot nu toe zou worden. Een echte eerste test dus. Beide teams nog ongeslagen, waarbij de Kabouter al 4 wedstrijden winnend had volbracht tegen slechts 2 gewonnen wedstrijden voor Geleen. Uw verslaggever was natuurlijk weer ter plaatse.

Het begin liet inderdaad meteen zien dat de tegenstander van vanavond een zeer geduchte tegenstander was. Hoewel de gemiddelde leeftijd aan de overkant van het veld beduidend hoger was, had dit geen invloed op het spel van de Kabouters. De heren hadden duidelijk ‘iets’ meer ervaring in de zaal dan de Geleense formatie. Toppunt was de enige jongere voetballer in het gezelschap uit Hoensbroek die met gemak de beste voetballer van beide teams genoemd mocht worden, volgens uw verslaggever. Het spelletje dat de tegenstander speelde was zeer effectief. Korte loopacties en een-tweetjes, ballen goed vasthouden en afschermen voorin om uiteindelijk een vrije man te laten scoren. Verdedigend zag het er niet altijd even goed uit bij ZVV Awt-Gelaen, maar dat kwam ook door de kwaliteit van de tegenstander. Het voornaamste was dat de Geleense jongens constant de schouders er onder probeerden te zetten. De inzet was enorm en voor iedere bal werd gestreden. Negatieve uitlatingen in het veld bleven uit, hoewel er vaker fouten gemaakt werden.

Door deze fouten werd De Kabouter aardig in het zadel geholpen in de eerste helft en al snel stond ZVV Awt-Gelaen 0-1 achter. Dit was natuurlijk het uitgangspunt van de slimme tegenstander van vanavond, want daarna zakten alle spelers terug op eigen helft. Geleen mocht het spel maken. Hoewel dit niet altijd vlekkeloos verliep en de Kabouter niet echt in verlegenheid gebracht kon worden, leverde dit toch enkele kansjes op en zelfs een doelpunt van Stefan Nieuwendijk. Helaas leverde dit ook enkele uitbraken op die aan de andere kant zorgden voor doelpunten; 1-2 en 1-3. Geleen rechtte de rug en kwam daardoor weer terug tot 2-3 door een doelpunt van de Rooie. Vlak voor rust volgde echter een kleine nekslag toen de 2-5 binnen viel voor de Kabouter.

Het stond buiten kijf dat deze avond nog moeilijk winnend afgesloten kon worden. Toch bleven de koppies van ZVV Awt-Gelaen omhoog staan en werd volop gestreden voor enige aansluiting. Waar Ralph nog 3-5 maakt met een klein gelukje, was het echter de Kabouter, dat verder wegliep in de tweede helft. Ondanks dat de tegenstander geen wissel meer had in de tweede helft was Geleen niet slim genoeg om het overtal uit te spelen. Bovendien beschikte de tegenstander naast slimme en goede voetballers ook nog over een keeper die uitgerust was met geweldige reflexen, waardoor doelpunten maken bijna onmogelijk leek. De einduitslag was 3-7.
Wist u dat:

- om wedstrijden te winnen je niet veel hoeft te lopen?
- de tegenstander dit goed onder de knie had?
- deze wedstrijd een goede les is geweest voor ZVV Awt-Gelaen?
- de spelers ondanks de nederlaag een pluim verdienen voor de inzet?
- de sponsoravond erg geslaagd was?
- Richtig Rex ook aanwezig was deze avond?
- hij nog even Duitse gezelligheid toevoegde aan de avond?
- lootjes verkocht werden als warme broodjes?
- voorzitter Ger een lamp aanziet voor “get veur in de viever”?
- volgende week een wedstrijd op het programma staat tegen ZVV Heerlerheide 4 in Heerlen?

Nee? Dan weet u het nu.