ZVV Awt-Gelaen 2 behoudt nog een punt

Geplaatst 24 jan. 2012 07:11 door Ralph Evertz   [ 24 jan. 2012 07:11 bijgewerkt ]
Zaalvoetballen is toch best complex

Voor het eerst in deze competitie was het zaterdag dan zo ver. Een complete ZVV Awt-Gelaen avond stond op het programma in zaal 2 van Glanerbrook. Allereerst om 18:00 uur de topper tussen ZVV Awt-Gelaen 1 en Manait 1 in de 1e klasse en aansluitend mocht ook ZVV Awt-Gelaen 2 aantreden voor de hervatting van de competitie. “Maar vorige week is er toch ook al gevoetbald?” zult u als trouwe supporter van ZVVAG 2 zeggen. Niets is helaas minder waar. Afgelopen week stond de (bijna) voltallige selectie van ZVVAG 2, herboren na een korte winterstop, inclusief 2 leiders en een spelersbus in Brunssum al klaar voor de hervatting van de competitie. Helaas bleek in Brunssum dat de hal bezet was gedurende de hele dag door zeer lenige, gymnastiserende dames en heren. De thuisploeg zelf wachtte ons netjes buiten op en na een kort overleg met de secretaris van de club werd besloten rechtsomkeert te maken richting Geleen. Vrije avond, maar niet gevoetbald. Wordt dus nog vervolgd.

Afgelopen zaterdagavond zat de sporthal vol met supporters van zowel Manait als Awt-Gelaen. Bestuursleden Kevin en Ger grepen deze wedstrijd aan om de club verder te profileren naar de buitenwereld door middel van landelijke expositie op het publieke tv-net. TV en radio omroep Start was aanwezig in de persoon van Ben Dols en een cameraman (die bijna geen camera meer had dankzij Maikel). De club- en teamleiding hadden zich in pak laten steken door hoofdsponsor Lenders Mannenmode wat een zeer compleet plaatje opleverde voor de camera. De wedstrijd was zeer enerverend en een samenvatting hiervan is terug te lezen in het wedstrijdverslag van het eerste. ZVVAG 2 moest helaas halverwege de wedstrijd de voorbereiding starten voor de eigen wedstrijd waardoor een hoop rumoer gemist werd tijdens de zeer spannende tweede helft.

Tegenstander ZVV Zittert stond al omgekleed in de zaal alvorens de mannen van ZVVAG 2 het kleedlokaal opzochten. Deze tegenstander die niet ver onder ZVVAG 2 staat mocht vanavond niet onderschat worden, aangezien zij in de heenwedstrijd met een meevoetballende keeper speelden waar Geleen zich geen raad mee wist. De selectie bestond vanavond uit Mark, Maikel, Davey, Tom, Robby, de Rooie en Ralph.

In het begin van de wedstrijd kwam Geleen snel uit de startblokken. Enige diepte werd goed gevonden en Robert zorgde eenvoudig voor een 2-0 voorsprong. Niets aan de hand tot dan toe, maar hiermee was de wedstrijd nog zeker niet gedaan. Voordat Geleen het door had, waren ook twee tegendoelpunten een feit. De organisatie was ver te zoeken gedurende de hele wedstrijd. Gelukkig zorgde Tom wel nog voor de 3-2 vlak voor rust.

Tijdens de rust werd gehamerd op het compact verdedigen door middel van het terug laten zakken en vanuit het midden verdedigen. Zeker de lange ballen door het midden die direct door de spits van Zittert halverwege de helft van Geleen konden worden aangenomen, moesten worden voorkomen. Helaas was dit aan dovemansoren gericht. Toen tot overmaat van ramp ook de keeper van Zittert mee ging spelen, bleek de tactische zaalvoetbalkennis van Geleen amper aanwezig. Zittert creëerde iedere aanval een man-meer situatie waar Geleen geen raad mee wist. Veel spelers van Geleen zochten naar de juiste positie, waardoor Zittert vrij spel had op sommige momenten. Davey zorgde weliswaar nog voor de 4-2 van Geleen vlak na rust, maar door de toenemende druk was het halverwege de tweede helft 4-4.

Een kleine opleving van Geleen leek dan toch de (onverdiende) winst nog binnen te trekken. Ralph veranderde een schot van Robert van richting waardoor de 5-4 viel en een helder moment bij Robby, die de keeper in de korte hoek met een lobje verschalkte, gaven Geleen een marge van 2 doelpunten met nog maar weinig speeltijd op de klok. Helaas bleek de slechte organisatie in de verdediging het struikelblok van de avond. Twee uitgespeelde doelpunten van Zittert zorgde voor de 6-6 einduitslag. Gelukkig wist Geleen nog een puntje te redden, want met een verlenging van speeltijd was dat ene puntje waarschijnlijk ook nog verloren gegaan.

Wist u dat:

- ZVVAG 1 goede zaken deed en een leuke pot speelde?
- Het bestuur daarna aardig trots was?
- De tribunes met supporters snel leeg waren toen ZVVAG 2 het veld betrad?
- Dit gezien het wedstrijdbeeld voor ons image niet vervelend was?
- Een theorieles “Zaalvoetbal voor Dummies” niet onaardig zou zijn voor ZVVAG 2?
- Dit wel echt de slechtste wedstrijd was uit de historie van het tweede team?
- Geleen toch voor staat in de onderlinge derby met Zittertse teams in de competitie?
- De stand nu 2 Gewonnen, 1 Gelijk en 0 Verloren is in het voordeel van Geleen?
- Deze voorsprong ook niet meer ingehaald kan worden dit seizoen?
- ZVVAG 2 zich dus nu al de beste van de gemeente Sittard-Geleen kan noemen in de 4e klasse08?
- De volgende wedstrijd pas op zaterdag 4 februari is?
- Dit de inhaalwedstrijd is tegen Koutenveld 6?
- We hopen dat de zaal dan wel beschikbaar is?

Nee? Dan weet u het nu.