ZVVAG2 wint ook tweede wedstrijd

Geplaatst 4 okt. 2011 01:47 door Ralph Evertz   [ 4 okt. 2011 01:54 bijgewerkt ]
Na een mini-zomerstop tussen de eerste en tweede wedstrijd van dit seizoen mochten de gladiatoren van ZVV Awt-Gelaen 2 afgelopen zaterdag hun ongeslagen status verdedigen tegen de Boys uit Sittard. Uw verslaggever was natuurlijk ter plaatse.

Het was een wedstrijd van primeuren. Het was de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, er werd voor het eerst (en laatst) aangetreden in ’t Kleesj in Sittard, het was de eerste keer dat de spelersbus mee mocht en het was de eerste wedstrijd van de Rooie, Stefan Nieuwendijk en de nieuwe keeper Marc Simonis. Ook was het uitgerekend vandaag tijd voor het eerste uitstapje van het zevende veldteam van FC Geleen Zuid waardoor enkele spelers ontbraken. Gelukkig heeft dit team voldoende breedte om dit verlies op te vangen.

Op het tijdstip van 17:15 uur werd bij de Wilhelmien verzameld. De bus werd volgeladen met spelers, een coach, kleren, heel veel bidons en een tweetal zeer luidruchtige supporters. De rit naar Sittard duurde welgeteld 10 minuten en eenmaal aangekomen bleken ook Ray en de Rooie hun weg rechtstreeks gevonden te hebben. Enige speler die nog ontbrak was Mark Meijs. Ondanks de mail van coach Stephan had Mark de website geraadpleegd voor de aanvangstijd van de wedstrijd. Helaas klopte die informatie niet, waardoor Mark zich nog redelijk moest haasten om op tijd  aanwezig te zijn.

Na een korte warming-up floot de kleine scheidsrechter, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, voor de aftrap. Coach Stephan had met enkele stevige opmerkingen het team vooraf op scherp gezet. Dat die woorden totaal geen effect hadden, bleek al snel uit de eerste minuten van de wedstrijd. De jonge aanvoerder en spits van Sittardse Boys kreeg enkele kansen en wist er zelfs één van te verzilveren. Achterin stond de organisatie niet zoals het zijn moest. Door de eerste tegentreffer en een tweetal wissels leken de Geleense Boys nu wel wakker. De druk op het doel van de tegenstander nam toe en enkele schoten van de Rooie misten kracht of precisie. De Rooie zag halverwege de eerste helft wel Ralph Evertz vrij staan bij de tweede paal. Een harde pass zorgde ervoor dat Ralph alleen nog de bal van richting hoefde te veranderen om de 1-1 binnen te schieten. Daarna bleef de druk groot op de goal van de tegenstanders uit Geleen-Noord. Mark Meijs zorgde voor de 2-1 met een assist van Orbin en uiteindelijk slaagde ook Robert erin zijn eerste doelpunten van dit seizoen te maken. Hard inspelen, vrij draaien en de bal hard en geplaatst op doel schieten, blijkt een formule die garant staat voor doelpunten. Even later zorgde onoplettendheid van een Sittardse verdediger ervoor dat Ralph de mogelijkheid kreeg om de bal van de achterlijn op de Rooie terug te leggen. De Rooie deed wederom wat hem dit seizoen is gevraagd: scoren. Halverwege de tweede helft zorgde Ralph zelf met een passeeractie voor een vrije schietkans die de 6-1 betekende.

Daarna bleek dat voor de coaches zeker nog werk aan de winkel is als het gaat om concentratie en tactiek. De ietwat zachte bal bleef twee keer ongelukkig liggen in de doelmond, wat tot twee keer toe ook een tegendoelpunt opleverde. Ook het verdedigen met 3 tegen 4 bleek geen handige keuze, waardoor het opeens 4-6 stond. De zo eenvoudige wedstrijd leek nog te kunnen kantelen. Gelukkig zorgde de Rooie in samenwerking met Mark Meijs voor het slotakkoord van 4-7. Daarna was de weerstand van de tegenstander alsnog gebroken. Onnodige tegendoelpunten, wederom veel gemiste kansen, maar over het algemeen een degelijke gewonnen wedstrijd.

Wist u dat:
- De compagnon van uw verslaggever voor de tweede keer verstek laat gaan?
- Uw verslaggever er volgende week weer alleen voor staat?
- Doelpunten maken nog steeds moeilijk is?
- Marc, onze nieuwe keeper, een goede wedstrijd keepte en dus een aanwinst lijkt te zijn?
- Het best knap is dat dit team al twee keer heeft gewonnen met een nieuw samenstelling en enkele spelers die   geen ervaring hebben met voetballen in de zaal?
- De Rooie na twee wedstrijden, waarvan hij er slechts 1 mee deed, alweer topscorer is?
- Coaches Stephan,  Ton en Ralf nog ongeslagen zijn?
- Ze dus nog een weekje mogen blijven zitten?
- De blouse van Ton nu echt aan vervanging / vergroting toe is?
- Volgende week een wedstrijd tegen de huidige koploper op het programma staat?
- We daarna verwacht worden op de sponsoravond van ZVV Awt-Gelaen in de Wilhelmien?

Nee? Dan weet u het nu.