ZVVAG 2 wint knotsgekke doelpuntrijke wedstrijd

Geplaatst 14 nov. 2011 02:18 door Ralph Evertz   [ 14 nov. 2011 02:19 bijgewerkt ]
Scheidsrechters zijn ook maar mensen, maar soms wel erg vervelende mensen.

Hoewel het grootste deel van ZVV Awt-Gelaen 2 niet echt (voor zover bij uw verslaggever bekend) muzikaal is, was het vanavond wel weer “hetzelfde liedje”. Met veel moeite wist coach Stephan zes mensen op te trommelen. En daar zat nog niet eens een keeper bij, wat voor een zaalvoetbalteam toch wel redelijk van levensbelang is. Daar bovenop bereikte ons het nieuws dat ook het eerste team met personele problemen zat, wat nog tot enige verschuivingen in de aantallen spelers kon leiden. Tot op het laatste moment werd coach Stephan in het ongewisse gelaten over het aantal fitte spelers dat hij zou aantreffen in de Willemien. Bij binnenkomst om 18:14 uur (18:15 uur verzamelen) stond er nog helemaal niemand. Bij navraag bleek dat eigenaar Ruud de enige twee teamleden die wel op tijd aanwezig waren naar het Schuttersplein had gestuurd, omdat hij dacht dat de mannen daar moesten verzamelen. Dit was echter voor het eerste van ZVVAG bedoeld die met de bus vanaf de centrale ontmoetingsplaats zouden vertrekken. Maar onze coach straalde rust uit; hij wist dat het goed zou komen. En of het zo moest zijn, even later liepen toch de beloofde zes man de café in.

Zoals ik al zei was de bus vandaag gereserveerd voor het eerste, want die moesten naar het altijd gezellige Maasbracht, waar wij ‘slechts’ naar Nuth mochten. Simpele rekensom leert ons dat onze te overbruggen afstand kleiner was en met enkele auto’s moest dit te redden zijn. Helaas was de precieze locatie niet echt eenvoudig te vinden. Na een tussenstop om de telefoon van Stephan tijd te geven om bij te komen en een kleine ‘detour’ wist Ralph dan toch de Gitek sporthal te vinden. Er bleef zodoende slechts nog een kwartier over voor warming-up.
Gelukkig was, zoals dat wel vaker het geval is in een sporthal, nog een wedstrijd voor ons aan de gang en konden we lekker rustig aan doen. De wc werd veelvuldig gebruikt om het laatste beetje overgewicht weg te werken en Tom stelde zich beschikbaar om te keepen. Het shirt dat Frank vorige week aan had, mocht dit keer om de schouders van Tom en ik kan u vertellen dat dit shirt Frank toch een stuk beter stond, maar Frank was er helaas niet.
 
De basis bestond nu uit Ralph achterin, Maikel en Ray daar voor en Rooie in de punt. Stephan mocht even op de bank plaatsnemen. De tegenstander van vanavond was Keelkampers, uit Nuth dus. De statistieken van beide teams ontliepen elkaar niet zo veel. In het begin bleek dat ZVVAG 2 echter over een stuk meer kwaliteit beschikte. Zeker Robert kon moeilijk worden afgestopt door de verdediging van Keelkampers. Toch zorgde niet Robert, maar een combinatie tussen Ralph en Maikel voor de 0-1 voor Geleen. Onoplettendheid achterin liet daarna de 1-1 aantekenen. Vervolgens was het eigenlijk alleen maar ZVVAG dat de klok sloeg, want al snel volgde de 1-2, de 1-3 en de 1-4 door Robert. Zowel de tegenstander als Awt-Gelaen deed nog een extra duit in het zakje door nog 1 keer te scoren. Die van Maikel was wel het vernoemen waard, want met een hard geplaatst schot plofte de bal onderkant lat in het doel. Tot dan toe niets aan de hand.

De fors besnorde scheidsrechter vond het alles bij elkaar maar een laf potje vandaag. Hij besloot dat er iets meer pit in mocht en Keelkampers mocht ook wel weer eens voor komen in het stuk. Hij besloot voor zichzelf om de boel eens flink op te hitsen. Het gevolg? Enkele geweldige, onbegrijpelijke, duidelijk foute beslissingen. Waar een halve doodschop werd afgedaan met een simpele vrije trap, werd Ralph met geel en een penalty tegen bestraft voor de lompheid van de nieuwbakken lange spits van Keelkampers. Op zijn zachtst gezegd klopte het niet helemaal wat de man in het zwart allemaal presteerde. Gelukkig was de man wel constant, want de nieuwe inzichten van de man bleven steken op hetzelfde lage niveau. Keer op keer wist de man de verkeerde beslissing te nemen, waar deze voor bijna iedereen in de zaal bijna niet fout te nemen was.
 
Het beoogde doel van de scheidsrechter werd overigens wel bereikt, want het werd wel allemaal een stuk rommeliger. De penalty werd overigens benut, waarvan Tom achteraf nog wel wilde vertellen dat zo’n penalty wel van erg dichtbij genomen wordt tegenwoordig. Ruststand was dus 3-5 voor Geleen. In de rust werd nog gehamerd op het goed verdedigen en het houden van de rust om ons zodoende niet mee te laten slepen in het tumult van de wedstrijd (voor wie het nog niet door had, tot dan toe veroorzaakt door de scheidsrechter).
 
Maar na rust werd de chaos eigenlijk alleen nog maar groter. Geleen hield absoluut geen rust. Ballen werden veel te snel ingeleverd en na elke aanval van Keelkampers wist Geleen niet hoe snel richting de goal van de tegenstander gevoetbald moest worden. Dit ondanks de constante voorsprong voor Geleen. Iedere keer kwam Keelkampers weer terug tot 1 doelpunt: 4-5, 4-6, 5-6, 5-7, 6-7, 6-8 en als laatste gelukkig voor ZVVAG 6-9. Robert maakt zijn zesde van de avond en liet daarmee alle hoop van Keelkampers vervliegen. “Hebben jullie geluk gehad”, wist één van de tegenstanders nog uit te brengen, terwijl hij zijn tong oprolde, zijn bril recht zette en op zoek ging naar de kleedkamer.
 
Zo zie je maar hoe een constant falende scheidsrechter een wedstrijd kan ontregelen. Natuurlijk mag ZVVAG 2 ook zichzelf het een en ander aanrekenen, want tactisch zit het nog steeds niet goed en af en toe blijkt dat simpele voetbalregels worden vergeten. Winst was zeker verdiend, maar het voetbal kan echt beter.

Wist u dat:
- Tom één van weinige keepers is die met 6 tegendoelpunten toch winnend van het veld loopt?
- Tom weinig kon doen aan de tegendoelpunten?
- De doelpuntenproductie van Robert op volle toeren draait; 6 stuks?
- Maikel ook een doelpunt maakte en Ralph twee?
- Ralph de eerste gele kaart van ZVVAG 2 op zijn naam kan schrijven?
- Volgens insiders de scheidsrechter thuis weinig te vertellen heeft?
- Hij daardoor nogal alleen heersend, dictatorachtig, geen tegenspraak duldend over kwam?
- De KNVB gesponsord wordt door Specsavers?
- Wij ons nog steeds afvragen waarom de scheids van deze avond geen gebruik van deze sponsoring?
- ZVVAG 2 nu meer wedstrijden gewonnen heeft dan verloren (4 om 3)?
 
Nee? Dan weet u dat nu.