ZVVAG 2 verliest op het nippertje

Geplaatst 6 feb. 2012 05:58 door Ralph Evertz   [ 6 feb. 2012 06:00 bijgewerkt ]
In Brunssum is het moeilijk winnen

Waar menig zaalvoetballende speler een weekje vrijaf kreeg, mocht ZVV Awt-Gelaen 2 de inhaalwedstrijd tegen Koutenveld 6 spelen. Dit keer was de zaal gelukkig niet bezet en kon de wedstrijd tegen de huidige koploper in de 4e klasse 08 gewoon gespeeld worden. Over de bezetting van de avond (of eigenlijk middag gezien het tijdstip van 17:00 uur) viel niet te klagen met maar liefst 3 wissels op de bank. Coach Stephan had via secretaris Kevin te horen gekregen dat nieuweling Roberto speelgerechtigd was, dus was deze kleine maar zeer energieke speler vanavond al van de partij. Topscorer Robert Smeets moest helaas verstek laten gaan.

Na een redelijk uitgebreide warming-up en een grondige controle van alle pasjes besloot de scheidsrechter van dienst 10 minuten over 5 dat het tijd was om te beginnen. Inmiddels had Bomber Frank laten merken dat hij erg gretig was tijdens de warming-up door enkele fraaie voorzetten van secretaris Kevin snoeihard in het doel te werken. Helaas was Kevin er vanavond niet bij binnen de lijnen en moest Frank het dus van andere voorzetten hebben. Stephan wist intussen met een halve knie de noodverlichting uit te schieten. Gelukkig is Stephan voorlopig nog geblesseerd, zullen we maar zeggen.

Het begin van de wedstrijd was voor de mannen uit Geleen. De spelers van Koutenveld hadden duidelijk het idee ‘dit varkentje wel even te wassen’. Geleen was een andere mening toegedaan en voordat Koutenveld het door had, scoorde Tom de 1-0 voor Geleen. De Brunssumse keeper liet duidelijk merken hier niet van gediend te zijn door de eigen spelers verrot te schelden en de spelers van Geleen bij elke volgende aanval te torpederen met een woeste sliding. Tot overmaat van ramp was de scheidsrechter van mening dat de keeper zijn benen onder zich had. Hier had de keeper van Koutenveld tot twee keer toe 2 minuten straftijd moeten krijgen en wellicht zelfs een rode kaart voor gevaarlijk spel. De scheidsrechter, die in het dagelijkse leven secretaris van club is, leek een groot belang te hebben in een overwinning van Koutenveld. Iedere kleine aanraking van Geleen werd snel bestraft met een vrije trap tegen. In minimaal de helft van de gevallen leek de man bewust ernaast te zitten. Dit was heel jammer voor Geleen en dit leverde dan ook veel frustratie op gezien het goede begin.

Halverwege de tweede helft kreeg Koutenveld, wel of niet geholpen door de scheids, dan ook meer vat op de wedstrijd. Een klutsbal via Ray leverde de voor Marc onhoudbare 1-1 op en een onoplettend moment in de verdediging de 2-1. De aanvoerder van Koutenveld ‘tupte’ de bal onderkant lat binnen. Helaas werd hiermee de rust bereikt. Enkele spelers van Geleen lieten hun onvrede richting de scheids merken, waarbij de scheids alle opmerkingen gelaten incasseerde.

Of het aan de opmerkingen tijdens de rust lag of dat de scheids ineens iets meer vertrouwen kreeg in ‘zijn’ mannen weet ik niet, maar in de tweede helft floot de leidsman een stuk aangenamer voor Geleen. Een diepe pass naar Roberto leidde tot een overtreding van Koutenveld die dit keer wel bestraft werd. Op een tiental meter voor het doel maakte Ralph zich klaar om de bal langs de muur te schieten. De keeper liet de lange hoek open en de 2-2 was een feit. Een welverdiend punt was in zicht voor de mannen uit Geleen.

Helaas zorgde de uitputting voor een gebrek aan concentratie achterin, waardoor wederom de aanvoerder van Koutenveld over het hoofd werd gezien. Een simpele een-twee leidde tot een vrije schotkans en de 3-2 voor Koutenveld. De blessuretijd was opeens niet meer aan de orde en zo werd het verdiende punt toch achter gelaten in Brunssum. Complimenten aan iedereen voor de inzet en de beleving.

Wist u dat:
- dit niet de eerste keer was dat een wedstrijd bij Koutenveld lichtelijk beïnvloed werd door de scheidsrechter?
- wij de vorige keer ook al aan het kortste eind trokken?
- nieuwe speler Roberto een goede indruk maakte?
- Frank zich behoorlijk druk heeft zitten maken langs de lijn?
- de scheidsrechter hem zelfs om kalmte moest vragen?
- Frank hierop reageerde met: “Ich zegk al niks meer”?
- coach Stephan veelvuldig te horen was langs de lijn?
- de scheidsrechter hem daarvoor beloonde met een gele kaart?
- we volgende week uit naar FC de Wiegert moeten?
- ik na de eerste wedstrijd van dit seizoen al gezegd heb dat deze wedstrijd behoorlijk lastig zou gaan worden?

Nee? Dan weet u het nu.