ZVVAG 2 kan omhoog kijken

Geplaatst 21 nov. 2011 06:24 door Ralph Evertz   [ 21 nov. 2011 06:24 bijgewerkt ]
Afspraak is afspraak
 
Afgelopen zaterdag (19-11-2011) stond alweer de vijfde thuiswedstrijd van ZVV Awt-Gelaen 2 op het programma. Dit keer werd al om 17:00 uur afgetrapt in thuishaven Glanerbrook tegen ZVV Jabeek. ZVVAG 2 doet het tot op heden aardig en met een overwinning vandaag kon zelfs de aansluiting met de top 4 uit de 4e klasse 08 behaald worden. Een verslag ter plaatse.

De wereld waarin we leven staat bol van de communicatie. Zet de tv of de radio maar aan, kijk eens op Twitter of op Facebook; iedereen communiceert.  Je bereikt helemaal niets in deze wereld als je niet weet hoe je moet communiceren met een ander. Probeer maar eens een brood te bestellen bij de bakker als je niet kunt communiceren of een afspraak bij de tandarts te maken als je niet geleerd hebt hoe je moet praten. Vanaf kinds af aan proberen we ook onze kinderen al te leren praten, zodat we met ze kunnen communiceren en ze van alles kunnen leren. Een groot voordeel van communiceren is dat je ook afspraken kunt maken met mensen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken hoe laat je elkaar ontmoet en op welke plaats, of je kunt afspreken hoeveel doelpunten je maakt of door laat tijdens een voetbalwedstrijd. Toch zijn er mensen op deze wereld die zich van deze afspraken geen bal aan trekken en gewoon lekker doen waar ze zelf zin in hebben.

Bij binnenkomst in onze thuishaven deze avond was zowel sporthal 1 als sporthal 2 nog onverlicht en ook de kleedlokalen waren nog op slot. Gelukkig beschikt ZVVAG 2, net als Interpolis, over enkele handige mannetjes die op geheime manieren deuren kunnen openen. Vol optimisme nam ZVVAG 2 dan ook plaats in kleedlokaal 3 behorende bij sporthal 1, want als sporthal 1 vrij is dan zal het wel de bedoeling zijn dat de godenzonen uit Awt-Gelaen hun kunsten vertonen voor een breed publiek. Helaas bleek al gauw dat het toch de bedoeling was dat we weer in het oude, vertrouwde zaaltje in het achterste gedeelte van Glanerbrook gingen voetballen.
 
De tijd van 17:00 uur is voor de meeste voetballers niet echt handig. Normaal gesproken wordt door de meeste mensen namelijk gegeten rond deze tijd. Het voordeel was wel dat een aantal vrouwen van de spelers met kinderen dit keer de weg naar Glanerbrook gevonden hadden, zoals u kunt zien op de foto van de week. Supporters genoeg dus.

In het kleedlokaal was de stemming opperbest. De laatste wedstrijd werd gewonnen en ook vandaag zouden er voldoende mogelijkheden zijn om te winnen. Er was wel nog een klein probleem, want ook deze week konden we niet beschikken over onze vaste keeper. Tom zag de bui alweer hangen en dacht even terug aan de zes goals die hij vorige week om de oren kreeg, maar gelukkig was daar Frank “rots in de branding” Wientjes a.k.a. Wien (voor vrienden) die het mooie oranje keepershirt aan trok. Frank voelde zich behoorlijk optimistisch vandaag en kondigde aan dat als we er 4 in schoten de wedstrijd gewonnen zou worden, omdat hij er maar 3 in zou laten. Een man een man, een woord een woord, luidt het spreekwoord en aangezien Frank een hartstikke eerlijke vent is geloofde iedereen Frank op zijn woord.

Vol goede moed begon ZVVAG voortvarend aan de wedstrijd. ZVV Jabeek werd in de eerste minuten compleet zoek gespeeld. Het beweeglijke spel van Awt-Gelaen was bijna onnavolgbaar voor Jabeek. Enige tactische incompetentie aan de kant van de tegenstander had hier natuurlijk ook mee te maken, maar Gelaen speelde het goed uit en Robert kon al gauw twee bijna normale doelpunten maken. Doelpunten die vanaf vandaag RIDS-doelpunten genoemd zullen worden: Rooie Inspelen Draaien Schieten. Dit voorkomt ellenlange herhalingen in het wedstrijdverslag. Dat de score niet verder opgebouwd werd, kon ZVVAG 2 alleen zichzelf verwijten, want kansen waren er genoeg. Achterin stond het degelijk, dus ook daar was niets te vrezen, totdat ZVV Jabeek vlak voor rust de voorsprong op zeer korte tijd inhaalde door twee onoplettende momenten. Er werd te veel naar de bal gekeken en te weinig naar spelers. Ruststand 2-2.

De tweede helft begon eigenlijk net zo dramatisch als de eerste eindigde. We konden zelf de kansen niet af maken en lieten de tegenstander vrij lopen. Ralph was te laat bij een 1-2 van Jabeek en de tegenstander faalde niet oog in oog met Frank. Zo werd voor het eerste vanavond tegen een (onterechte) achterstand aan gekeken.
Vanaf dat moment was het echter afgelopen met het missen van kansen en het was ook afgelopen met de Jabeekse tegenstander. Achtereenvolgens zorgden de Rooie, Maikel en Tom voor een 5-3 voorsprong binnen enkele minuten.
 
Wat daarna gebeurde kan het daglicht eigenlijk niet verdragen. Waarschijnlijk mag ik dit ook niet op papier zetten van verschillende autoriteiten, maar ik ga het toch doen omdat ik vind dat deze gebeurtenis een schande is en niet zomaar in de doofpot gestopt mag worden. Waar vooraf nog duidelijk een afspraak gemaakt werd dat er slechts drie ballen zouden worden door gelaten en Awt-Gelaen dus al dacht zeker te zijn van de winst met 5 gescoorde doelpunten, liet Frank de tegenstander toch nog een keer scoren. Ik hoorde de staf langs de kant al zeggen dat hier het laatste woord nog niet over gesproken is. Maar goed, feit blijft dat Geleen dus maar 1 doelpuntje voorsprong had en absoluut geen zin had om wat in de eerste helft gebeurde, nog eens te herhalen.
 
Even later zorgde Ralph met een actie dan ook voor de 6-4 na een schot op de paal en 3 eerder mislukte doelpogingen deze wedstrijd. Ook de Rooie had er schoon genoeg van en zorgde voor de helemaal bevrijdende 7-4, terwijl Tom nog wat zout in de wonden strooide door er 8-4 van te maken. Verdiende overwinning met heel leuk voetbal. Jammer van de 4 tegendoelpunten en de onnodige spanning.

Wist u dat:
- je met goed voetbal niet automatisch wint?
- je om te winnen meer doelpunten moet maken dan de tegenstander?
- 4 gescoorde doelpunten vandaag niet genoeg waren geweest voor de winst?
- Frank in dit geval schuld was geweest aangezien hij zich niet aan de afspraak heeft gehouden?
- Frank dus bij de rest van het team in het krijt staat?
- ZVVAG 2 evenveel wedstrijd gewonnen heeft als het eerste?
- ZVVAG 2 evenveel wedstrijd verloren heeft als het eerste?
- ZVVAG 1 in het clubkampioenschap toch voorop gaat doordat hun doelsaldo +4 is en die van ons +3?
- Frank ook dit schuld is aangezien hij zich niet aan de afspraak heeft gehouden?
- ZVVAG 2 komende dinsdag alweer speelt in plaats van volgende week zaterdag?

Nee? Dan weet u het nu.
Comments