ZVVAG 2 blijkt goede middenmoter

Geplaatst 7 nov. 2011 07:49 door Ralph Evertz   [ 7 nov. 2011 07:59 bijgewerkt ]
Afgelopen zaterdag stond voor de tweede week opeenvolgend een thuiswedstrijd gepland voor ZVVAG 2. Deze keer was ZVV Groen Wit de tegenstander. De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van ‘der Bomber’ Frank Wientjes.
 
Bij aankomst in thuishal Glanerbrook bleek echter dat de hoofdzaak van deze avond helemaal niets met ons zaalvoetbal te maken had. In hal 1 van het Geleense sportcentrum stond een heuse handbal interland op het programma. Deze interland zorgde voor de nodige interruptie op zowel de parkeerplaats als in hal 2 die als afscheiding alleen een provisorische wand kent.

Tot overmaat van ramp bleek dat onze keeper vanavond verhinderd was, wat er toe leidde dat onze Bomber plaats mocht nemen onder de lat voor zijn eerste wedstrijd van dit seizoen na zijn blessure in een heerlijk strak keeperstenue . Tja, het oog wil ook wat tijdens zo’n zaalvoetbalwedstrijd, moest Frank gedacht hebben. Verder waren ook vanavond weer een aantal mensen afwezig. Gelukkig voor ons was de tegenstander deze week minder sterk en waren een aantal kopstukken aan Geleense zijde vanavond wel aanwezig; o.a. topscorer Robert Smeets en kersverse papa Michael. Coach Ton en assistent Ralph zetten voor de wedstrijd iedereen op scherp, waardoor we er klaar voor waren.

Dat tactisch gezien nog het een en ander af en toe ontbreekt bij ZVV Awt-Gelaen bleek al in de 6e minuut. Een vrije trap op een tiental meter voor het doel bleek voldoende voor de 0-1 voor Groen Wit. De muur was zorgvuldig door Frank opgesteld om de korte hoek af te dekken. Wonderbaarlijk genoeg was er toch nog voldoende ruimte voor de vrije trappen specialist van de tegenstander om de bal er langs te krijgen en via de binnenkant van de paal te scoren. Dit tegendoelpunt was gelukkig niet volgens de verhoudingen in de wedstrijd. De Rooie had op die eerste zes minuten al drie schietkansen om zeep geholpen die de 1-0 voor Geleen hadden kunnen betekenen. 3 Minuten na de 0-1 kreeg Rooie zijn vierde kans en dit keer was het wel raak. Inspelen, afschermen, wegdraaien en uithalen is al vaker dit seizoen succesvol gebleken. Op deze manier viel niet alleen de 1-1, maar ook de 2-1 voor ZVVAG in de 14e minuut. ZVV Groen Wit kwam daarna wel iets meer uit de schulp, maar kon verder geen echte potten breken. In de 17e minuut zette Maikel even goed door, waardoor balbezit behouden bleef en tegenstanders het nakijken hadden. Maikel vond Tom en de 3-1 was een koud kunstje. Op slag van rust deed Mark Meijs voor het eerst van zich spreken door de bal bij een tegenstander te ontfutselen (door de benen) en Stefan aan te spelen die wederom Tom wist te vinden: 4-1.
 
Tijdens de rust werd nog meer gehamerd op het compact verdedigen. In de eerste tien minuten na rust had dit goed effect. Groen Wit wist geen enkele keer door te breken. Vlak na rust kregen Tom en Stefan een goede kans, waarbij de bal voor de goal kwam en de intikker een feit was: of toch niet? Een klein misverstand leverde een komische misser op, waarbij de bal naast het lege doel geschoven werd. Tien minuten na rust leverde een een-twee tussen Maikel en Stefan wel een wonderschone treffer op. Met het chocoladebeen schoot Maikel de door Stefan panklaar gelegde bal in de driehoek: 5-1. Daarna moest Frank even aan de bak en werd het iets rommeliger waardoor ook de 5-2 viel. Geleen werd even achteruit gedrukt wat naast een paar hachelijke momenten ook een hoop ruimte in de voorhoede opleverde. Wederom een onderschepping van Maikel gaf Stefan de kans om eindelijk een doelpunt te scoren deze wedstrijd. Een soloactie, waarbij ook de keeper het bos in werd gestuurd, de bal rolde eigenlijk vanzelf langs de wild inkomende keeper, en Stefan kon nu wel de bal in het lege doel schieten: 6-2.
 
De tweede vrije trap tegen, vlak voor het Geleense doel, leverde ook weer een doelpunt tegen op. De muur bleek nu wel goed te staan, maar dat mocht de specialist van Groen Wit niet deren. Hij schoot de bal keihard in de lange hoek van het doel.

Het slotakkoord van de wedstrijd was echter voor ZVV Awt-Gelaen. Op eigen inzet kreeg de Rooie nog een kans die hij verzilverde onder de keeper door en wederom goed verdedigend inzicht van Maikel leverde een 3 tegen 0 situatie op die ook door de Rooie kon worden afgemaakt. Einduitslag 8-3.

Wist u dat:
- Stefan Nieuwendijk toch enige moeite heeft om niet op de lat te schieten
- Stefan Nieuwendijk ook enige moeite heeft om in een leeg doel te schieten
- Stefan Nieuwendijk dit keer wel de wasvoorschriften wist te hanteren
- Makkelijk scorende spelers erg handig zijn
- Het verdedigen van vrije trappen in de zaal erg lastig is voor onze spelers
- Frank lekker stond te keepen met blote handen
- Een van onze tegenstander het tenue van Tom erg mooi vond
- Hij deze graag voor zijn eigen collectie wilde hebben
- Tom met gevaar voor eigen leefde zijn kleren aan probeerde te houden
- ZVVAG 2 nu drie keer gewonnen heeft
- ZVVAG 2 nu drie keer verloren heeft

Nee? Dan weet u het nu.