ZVVAG 2 begint competitie met winst

Geplaatst 6 sep. 2011 02:52 door Ralph Evertz   [ 6 sep. 2011 07:54 bijgewerkt ]
Doelpunten maken is moeilijk
 
De voorbereidingen voor het eerste seizoen van ZVV Awt-Gelaen 2 duurden erg lang. Aan het einde van vorig seizoen begonnen Stephan en Ralf namelijk al aan de samenstelling van het tweede team. Enkele spelers van het eerste van vorig seizoen maakte de overstap naar 2 om het iets rustiger aan te kunnen doen. Deze spelers hadden het eerste immers doen promoveren van de 4e naar de 1e klas, waardoor een welverdiende rust op zijn plaats was. Enkele imports werden uit de gelederen van FC Geleen Zuid gekocht voor een biertje en een bitterbal. Ook in het Oud-Geleense bleken enkele versterkingen aanwezig die maar wat graag wilden meeliften op het succes van ZVV Awt-Gelaen. Zodoende ontstond een team waarbij prestatie maar vooral ook recreatie voorop staat.
 
 
Voorafgaand aan deze eerste echte competitiewedstrijd bleek echter dat de voorbereiding iets te lang had geduurd voor sommige godenzonen. Zo kunnen we dit seizoen helaas niet genieten van de ‘Kick and Rush’ acties van Stephan Bocken en zullen we ‘der Bomber’ Frank Wientjes ook nog even moeten missen. Tel daarbij op dat onze ‘Rooie’ doelpuntenmachine van vorig jaar iets te fanatiek met zijn ribjes aan het ‘Lebsjen’ was geslagen en je kunt je voorstellen dat het er niet heel erg rooskleurig uit zag. Desalnietteplus wist onze technische staf, dit jaar bestaande uit 3 knappe koppen, een 9-tal mensen aan de start van de eerste competitiewedstrijd te brengen.

Het was in ieder geval echt zaalvoetbalweer deze maandagavond; buiten koud en nat en binnen lekker warm en droog. Misschien zelfs wel een beetje te warm in hal 2 van onze Geleense thuishaven Glanerbrook.

Waar Awt-Gelaen met 9 mensen stond, wist de tegenstander uit Valkenburg/Wijlre slechts 6 mensen op de been te brengen op deze late maandagavond. Om het seizoen goed te beginnen had de KNVB meteen een mooie truc uit de hoge hoed getoverd. In plaats van een lekkere zaterdagmiddag/avond wedstrijd moest nu bijna in het holst van de nacht gevoetbald worden op maandag.

De voorbereidingen waren in ieder geval wel in orde. Het eerste damesteam van handbalvereniging V&L verzorgde de warming-up, waarna de voetballers ook nog een balletje trapten alvorens de scheidsrechter de wedstrijd begon. Leider/Coach Stephan had de spelers vooraf ingelicht over zijn tactiek voor deze wedstrijd; we speelden volgens het buddy-systeem. Iedere spelers wisselde met zijn buddy, zodat er geen verwarring zou ontstaan over wie nu aan de beurt was om het veld te betreden. Zo begonnen Ralph, Tom, Maikel en Mark aan de wedstrijd met Remco in de goal. Ray. Orbin, Ralf en Davey namen plaats op de bank naast coaches Stephan en Ton Raven.

In het begin was ZVVAG even zoekende naar de juiste speelwijze. Veel spelers die aan elkaar moesten wennen of überhaupt aan voetballen in de zaal moesten wennen. Maar al snel legde ZVVAG enige druk op bij de tegenstander die er op zijn beurt af en toe snel en verrassend uit kwam. Een aantal kleine kansen werden helaas niet benut, maar halverwege de eerste helft zorgde Maikel dan toch voor het eerste doelpunt van ZVV Awt-Gelaen 2 ooit. Verdiend. Hierna zakte de Geleense formatie iets terug en liet daarmee de Wiegert in haar spel komen. Het was te danken aan Remco, enkele blokkades van goed oplettende verdedigers en het gebrek aan scherpte bij de aanvallers, dat het nog 1-0 stond in de rust.
 
              
                 

In de rust werd besloten om het spel weer op te pakken en door te drukken om een tweede treffer te maken. Dit leidde er echter toe dat FC de Wiegert meer ruimte kreeg om te counteren en dat gebeurde dan ook halverwege de tweede helft toen de gelijkmaker op een fortuinlijke manier achter Remco insloeg. De bal werd nog door meerdere mensen aangeraakt, waardoor Remco kansloos was. Toen kort daarna ook erg schlemielig de 1-2 viel, besloot de technische staf om Remco te laten voetballen en Ralf Hoedemaker te laten keepen. Mark zorgde voor enige afleiding bij de tegenstander, zodat deze wissel plaats kon vinden. De impuls die Remco toevoegde aan het team was duidelijk te merken. Hoewel het oppassen was voor een volgende counter, was de druk erg hoog aan de goede kant voor ZVVAG. Enkele kansen werden helaas vakkundig door meerdere mensen om zeep geholpen. 7 Minuten voor tijd werd Remco echter goed ingespeeld op de rand van de 7-meter met de rug naar de goal. Hij draaide zich vrij en legde bal panklaar voor de inlopende Ralph Evertz, die dit keer niet faalde en de 2-2 binnen punterde. De laatste minuten beloofden hectisch te worden, want beide teams wisten dat het nog niet gelopen was. Maikel nam nog een spectaculaire bal aan met zijn kin, maar was daarna te versuft om deze ook nog binnen te schieten. In de laatste 2 minuten voor het einde was het dan toch de beurt aan ZVVAG om te counteren. Een aanval van de Wiegert werd afgeslagen en Remco liep samen met Tom met de bal richting de achtergebleven verdediger. Een vakkundig uitgespeelde dubbele 1-2 leidde tot het eerste competitiedoelpunt van Tom en de 3-2 voor ZVV Awt-Gelaen.
 
Door een gele kaart voor onze tegenstanders wegens praten tegen de scheidsrechter, stond de tegenstander nog maar met 3 mensen op het veld voor de laatste minuut. De Awt-Gelaense jongens speelden de wedstrijd eenvoudig uit en de punten waren binnen.
 
Wist u dat:
- Maikel, Tom en Ralph de eerste doelpunten voor ZVV Awt-Gelaen 2 maakten?
- Doelpunten maken toch een vak apart is?
- Dat goed te zien was aan de kansen die om zeep geholpen werden?
- Leider/coach Stephan alles tot in de puntjes geregeld had?
- Hij zelfs op de plastic zakken voor de vuile was had aangegeven waar de shirtjes en waar de broekjes in moesten?
- Remco en Mark moesten uitzweten na de wedstrijd?
- De rest van het team hier geen behoefte aan had en al in de kantine zat?
- De blousen van het bestuur en de leiding er goed uit zagen?
- De blouse van Ton wel iets groter had gemogen?
- FC de Wiegert – uit –erg lastig zal gaan worden?