Winst ZVVAG 1 in kansenfestijn

Geplaatst 6 sep. 2011 04:27 door Ralph Evertz   [ 6 sep. 2011 04:28 bijgewerkt ]
De nodige veranderingen hebben plaatsgevonden de afgelopen zomerperiode zo werden er nieuwe spelers bereid gevonden het eerste te versterken, nieuwe tenues aangeschaft en werd er op een nieuwe locatie voor onze vereniging gespeeld, sporthal Kleesj.

Na een lange zomerstop en een promotie van drie klassen, stond het eerste maandag in haar competitiedebuut in de eerste klasse. Tegenstander van maandagavond was ZVVB 1 (Swalmen) in sporthal Kleesj te Sittard (Geleen-Noord voor intimi).

Vooraf was weinig bekend over deze tegenstander en voor het eerste was het moeilijk te bepalen wat haar eigen sterkte was en de sterkte van de competitie.
Nadat het tactisch concept uitgestippeld werd door de coaches Egon en Frans, startte men in de volgende opstelling: Maikel, Kevin, Roy, Mark en Remco met Dave op de reservebank. Wegens treinstoring was het voor Kevin Khoe niet haalbaar tijdig aanwezig te zijn.

De openingsfase begon sterk, met 2 doelpunten van Mark werd al snel de leiding genomen. De voorsprong kon echter niet verder worden uitgebreid ondanks vele kansen hiertoe. De tegenstander kon zelfs de marge verkleinen tot 2-1 wegens ten eerste een verkeerde inspeelpass en vervolgens het laten lopen/ verkeerd dekken van de tegenstander.

Vlak voor rust was het wederom Mark die met een echte hattrick zorgde voor een 3-1 ruststand, gezien het speelbeeld een verdiende maar te kleine voorsprong.

Na rust stond de mooiste variant van een vrije trap van de laatste jaren op het programma. De afstand een meter of 10 iets rechts van het doel, Roy achter de bal en Remco bezetting bij de tweede paal. Een uithaal van Roy (categorie kanonskogel, schaal 8 op schaal van Richter) met als gevolg dat Remco springt voor zijn leven (bal ging richting edele delen) hierbij het leer met de hak rakend (bewustje of niet kan verslaggever niet vaststellen) en een werelddoelpunt dat de 4-1 op het scorebord brengt.

Daarna volgde een moeizame periode, wellicht te wijten aan concentratieverlies onder druk komen te staan en de 4-2 tegen krijgen. Deze periode duurde een minuut of 10 waarna het heft weer in eigen handen werd genomen en Roy voor de 5-2 en 6-2 eindstand zorgde.

Het ontbreken van scherpte voor het doel bracht de wedstrijd onnodige spanning. Vele kansen werden onbenut gelaten en we verzuimden daarmee de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Toch zou vooraf voor deze uitslag worden getekend, nu is het zaak de ingeslagen weg voort te zetten, de automatismen aan te scherpen en dan kan het een mooi seizoen worden. Het begin is er in ieder geval!

- de kleedkamer vooraf vol met nieuwe spullen stond?
- Wij hiervoor Paramedisch Centrum, Rademakers Parket, Krekels Personeel en Cafe Wilhelmina dankbaar zijn?
- het bestuur al werd aangemerkt voor Jean Marie Pfaff wegens de reclameteksten in de kraag?
- Mark bij een voorzet van Kevin, niet durfde te koppen omdat de paal ineens wel erg dichtbij kwam?
- Dit wel de 4-1 had kunnen/ moeten zijn?
- Dave vandaag alles geraakt heeft behalve het doel van de tegenstander?
- Kevin is uitgeroepen tot medewerker van de maand bij Café Wilhelmina op basis van de werkzaamheden op de braderie?
- Egon nu nog met de magneetjes aan het spelen is?
- Frans zijn blokken aan het zoeken is?
- We toch maar mooi met een overwinning zijn gestart!