Trein ZVV Awt-Gelaen dendert voort

Geplaatst 24 jan. 2012 07:16 door Ralph Evertz   [ 24 jan. 2012 07:16 bijgewerkt ]
Na de derbystrijd van afgelopen zaterdag tegen Manait stond twee dagen later alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma thuis tegen nummer 2 Keelkampers. De wedstrijd tegen Manait zorgde voor nog wat vermoeidheid bij sommige spelers en Remco kon helaas helemaal niet deelnemen aan de wedstrijd. Toch lukte het ZVV Awt-Gelaen om ook deze wedstrijd in goede concentratie en mentaliteit aan te vangen en mede daaraan merk je dat de groep groeiende is en de stijgende lijn te pakken heeft.

Het duel werd begonnen in de navolgende basisopstelling: Maikel (als zijn dropkick nu ook nog gaat werken, wordt perfectie benaderd), Kevin (goede instelling camoufleerde de vermoeide benen), Jordie (us MVVke speelde onopvallend in de goede zin van het woord), Ricardo (ook met vermoeide benen de snelste van het veld), Noël (debuteerde in de competitie en de gretigheid droop er vanaf) en de wisselspelers Roy (eenmaal in het veld, overal te vinden), Mark (pikt altijd de minuten en zijn doelpuntje mee) en Robbie (begon er weer ouderwets aan te sleuren).

ZVV Awt-Gelaen begon wat afwachtend, aangezien de uitwedstrijd tegen Keelkampers kansloos werd verloren eerder dit seizoen en ze tweede op de ranglijst staan. Deze afwachtende rol kon mede door sublieme reddingen van Maikel en het openingsdoelpunt van Ricardo na een knappe solo worden omgetoverd tot een dominerende rol. Vervolgens ging Roy zijn geluk maar eens beproeven op de helft van de tegenstander, hij kapte, draaide, sleepte de bal naar zijn linkervoet en waar iedereen dacht dat hij zelf voor het schot wilde gaan, had Roy een geniale assist op Noël in gedachte die twijfelde vervolgens geen moment en zette de stand op 2-0. Vlak voor rust werd het zelfs 3-0 door Mark die een voorzet op maat bij de tweede paal goed inschatte en hiermee de ruststand bepaalde.

Na rust sloop er wat gemakzucht in het team, positioneel liep men door elkaar en voorin werden de nodige 100% kansen om zeep geholpen of ontbrak de richting van de eindpass. De Keelkampers tilde de score van 3-0 naar 3-2 in tien minuten tijd en zowaar was er weer spanning in de wedstrijd. ZVV Awt-Gelaen kreeg zelfs een twee minuten tijdstraf te verwerken bij de eerste echte overtreding, de scheidsrechter vond blijkbaar de overtredingen van de tegenstander minder ernstig, maar Roy, Ricardo en Kevin hielden stand. Het doorslaggevende doelpunt werd 8 minuten voor tijd gemaakt uit een vrije trap (deze was ook goed voor geel), Kevin haalde de trekker over en bepaalde hiermee de uiteindelijk eindstand op 4-2, want ZVV Awt-Gelaen kwam geen moment meer in de problemen.

Dankzij twee overwinningen in drie dagen tijd zijn de eventuele degradatiezorgen voor dit seizoen voorgoed verleden tijd en met 17 punten uit de laatste 7 wedstrijden nestelt
ZVV Awt-Gelaen zich in sneltreinvaart bij de bovenste plaatsen, waar dit alles gaat eindigen geen idee…

- de sokken van het eerste erg in trek zijn?
- alle banken van sporthal Kleesj voor de aftrap opgeruimd moesten worden?
- dit voor sommigen al een opgave op zich was?
- de voorzitter volgens insiders zelfs in het clubkostuum slaapt?
- hij toch wel maar mooi met een dienblad bier kwam aanlopen na afloop?
- Mark alweer jaloers naar de aanvoerdersband keek?
- Noël nog even moet wennen naar de afstand tot het doel?
- hij naar eigen zeggen binnen 5 passen voor het doel staat?
- Robbie en Kevin dit kunnen beamen?
- omdat ze beiden bij de tweede paal op de bal van Noël stonden te wachten?
- we wederom als laatste naar buiten gingen!