Terechte nederlaag ZVVAG 2

Geplaatst 31 okt. 2011 03:35 door Ralph Evertz   [ 31 okt. 2011 03:35 bijgewerkt ]
Brede selectie mist diepte

Afgelopen zaterdag stond alweer de vijfde wedstrijd van dit seizoen op het programma voor ZVV Awt-Gelaen 2. Na een weekje rust, die veroorzaakt werd door de herfstvakantie, mochten de gladiatoren vanavond aantreden tegen Koutenveld 6. Voorafgaand aan de wedstrijd bleken personele problemen toch aanwezig ondanks de brede selectie. Vanavond waren Tom, Maikel, Rooie, Frank, Stephan en Hoedie niet beschikbaar. Daar bovenop moest Ger fluiten, waardoor ook hij niet kon mee ballen. Mark Meijs werd gelukkig als zevende man toegevoegd aan de selectie waardoor twee wissels op de bank plaats konden nemen.

De tegenstander van vanavond kwam eveneens met twee wissels naar Geleen. Tijdens de warming-up was al duidelijk dat de mannen uit Brunssum wel tegen een balletje konden trappen. Ook de stand gaf aan dat Koutenveld een moeilijke tegenstander zou zijn.

Waar Geleen vorige competitiewedstrijd laat op gang kwam, was dit deze keer toch echt anders. Al binnen een minuut gaf Ralph een diepe pass op Ray die de 1-0 betekende. Vanaf dat moment was het echter afgelopen met de aanvallende aspiraties van de eigen ploeg. In de verdediging was het eigenlijk de bedoeling om de ruimtes te dekken, zoals vooraf door coach Ton aangegeven. Maar dat idee werd al snel los gelaten. Zodoende werd gewoon mandekking toegepast. Daarmee speelden we de tegenstander enorm in de kaart. De Brunssumse formatie had veel loopvermogen en enkele snelle spelers. Voortdurend wisselden spelers van Koutenveld van positie. Geleen kon hier moeilijk mee omgaan en enkele schotkansen werden simpel weggegeven. De 1-1 bleef niet lang uit en ook de 1-2 en 1-3 volgden snel. Er werd te veel ruimte weggegeven en Marc kon helaas niet redden.

De rest van de wedstrijd was helaas meer van hetzelfde. Veel persoonlijke foutjes en veel ruimte waardoor de tegenstander kansen kreeg. Zelf kregen we ook nog enkele kansen. Ralph slalomde zich een keer goed vrij, maar schoot net naast. De voorzet van diezelfde Ralph op Stefan Nieuwendijk werd helaas niet goed verwerkt door die laatste. Ook Orbin miste een vrije kans op doel. Daar tegenover stonden enkele goede reddingen van Marc en het ijzerwerk achter Marc dat een aantal doelpunten voorkwam. Uiteindelijk kon Koutenveld in de tweede helft nog uitlopen naar 1-7 toen de lucht ver op was.

Conclusie van deze avond is dat er wederom voldoende strijd in het team zit en iedereen de schouders er graag onder zet. Maar om punten te kunnen halen is inzet niet genoeg. Als enkele spelers ontbreken is er gebrek aan kwaliteit en ervaring in het zaalvoetbal. Daardoor worden op dit moment geen punten gehaald.

Wist u dat:
- Ray vandaag zijn eerste officiële doelpunt voor ZVVAG 2 maakte?
- Coach Ton een goede speech af stak voor de wedstrijd?
- Die speech wel even op zich liet wachten aangezien Ton de ballen in de auto vergeten was?
- Sokken bij de shirts moeten en broekjes apart in een tas?
- Dit voor sommige spelers nog steeds erg moeilijk is?
- We nodig behoefte hebben aan een echte doelpuntenmachine?
Nee? Dan weet u het nu.