Punt ondanks geen aanwezigheid van RIDS

Geplaatst 12 dec. 2011 04:00 door Ralph Evertz   [ 12 dec. 2011 04:08 bijgewerkt ]
Vandaag de lastige wedstrijd tegen de nr. 3 van de stand, ZVB 2 in ons eigen Glanertrui. In hal 2 waar Awt-Gelaen haar voetbal kunsten tentoon spreid, zaten al vroeg voor de wedstrijd meer aanhangers van de tegenstander op de tribune, dan van Awt-Gelaen. Met de wetenschap dat onze doelpuntenmachine, ene RIDS genoemd, niet aanwezig was, was dit ook al geen goed voorteken.

We moesten deze klus klaren, met 2 spelers van het eerste die ons uithielpen ivm diverse afmeldingen. Al meteen werd duidelijk dat het inderdaad geen makkelijke avond zou gaan worden. Ondanks dat de tegenstander geen grote kansen kreeg in het eerste deel van de wedstrijd, werd Awt-Gelaen toch terug gedrongen op haar eigen helft.

Toch was de eerste grote kans voor Awt-Geleen, Ralph speelde met een hakje Kevin vrij, maar deze had het vizier nog niet op scherp staan. ZVB kwam toch op voorsprong, omdat het slimmer met de ruimte omging die ontstond, omdat we de man uit de rug lieten lopen.

Het duurde dan ook niet lang voordat de 2de er invloog. 2-0 achter. Eigenlijk van uit het niets, scoorde Davey tegen , met een droge schuiver. De 2-1 was voor Awt-Geleen het sein om iets meer aanvallende impulsen te creëren.

Vlak voor rust werd er ‘n speler van ZVB, na een zware overtreding, voor 2 min. naar de kant gestuurd. Helaas kon er voor rust ivm tijdgebrek geen aanval meer worden opgezet. Na de rust werd er dus met een man meer situatie begonnen, echter zul je dan de rust moeten bewaren om kansen te creëren, dit gebeurde niet.

De coach van ZVB zag reden om de vierde man iets eerder dan gepland, volgens de scheids, het veld in te sturen, maar deze werd toch weer vriendelijk verzocht om plaats te nemen op het strafbankje en rustig het sein van de scheids af te wachten.

Ook Awt-Gelaen had met 3 man moeten komen te staan, maar de scheids toonde enige clementie voor Stephan en deze kwam er met een berisping vanaf. Door het uitvallen van Orbin, kuit blessure, was er slechts 1 wissel over.

Wat Awt-Gelaen niet wist te doen met een man meer, scoren, konden ze wel gewoon tegen 4 man. Liefst 2 keer. Beide doelpunten waren afkomstig van Kevin. Tegen de verhouding in stond Awt-Gelaen opeens met 3-2 voor. Er werd weliswaar beter gevoetbald als in de eerste helft, de voorsprong was toch verrassend.

ZVB raakte een beetje van slag en als we iets beter met de kansen waren omgesprongen dan kon de voorsprong zelfs uitgebreid worden, maar dit gebeurde helaas niet. Nadat Maikel al een paar goede reddingen had verricht, was hij kansloos op een puntertje. 3-3.

De scheids vond de puntendeling schijnbaar terecht en floot iets te vroeg af voor het einde van de wedstrijd. Dit betekent het eerste gelijk spel in de laatste wedstrijd  van de eerste seizoenhelft voor Awt-Geleen 2.

Op naar de 2de helft en proberen bij de eerste 5 te eindigen.

Wist U dat:
- dit verslag weer eens geschreven is door een andere verslaggever?
- zowel Davey als Kevin hun eerste doelpunten voor ZVVAG 2 scoorden?
- Maikel een paar bijna onhoudbare ballen toch tegen hield?
- één van de vele kansen van Ralph de volle winst had kunnen betekenen?
- dit wel onterecht was geweest, aangezien de tegenstander minimaal gelijkwaardig was?
- we toch graag 3 punten hadden bijgeschreven?
- we volgende week toch al aan de terugronde beginnen?
- we daar nog een appeltje mee te schillen hebben?
- we om 18.00 spelen in Glanesok, hal 2?
Nee? Dan weet u het nu.