Punt gewonnen of toch twee verloren?

Geplaatst 10 jan. 2012 23:27 door Ralph Evertz   [ 10 jan. 2012 23:27 bijgewerkt ]

ZVV Awt-Gelaen hervatte maandagavond de competitie na de winterstop en tevens de eerste competitiewedstrijd van 2012 in de ''thuiswedstrijd'' (wedstrijd was in Geleen-Noord) tegen ZVV Zittert.

Aan de aftrap verschenen Maikel (wisselde prachtige reddingen af met een spaarzame blunder), Kevin (2 uit 2 waarover later meer), Roy (0 uit 5 waarover later meer), Jordie (1 uit 1 waarover later meer) en Remco (Herenzitting Meerssen) met twee mannen op de bank Mark (goed voor een voldoende) en Kevin Khoe (had de weg weer gevonden).

De wedstrijd begon afwachtend, maar na een fout van de keeper kon Jordie zijn enige kans van de wedstrijd met een strak schot verzilveren en kwam ZVV Awt-Gelaen verdiend aan de leiding. In plaats van door te drukken, werd achteruit gelopen en werd de gelijkmaker onnodig geïncasseerd, een onnodige vrije trap werd weggeven en bij de tweede paal werd niet goed opgelet door Jordie. Het antwoord liet niet lang op zich wachten uit eveneens een vrije trap door Roy aan Remco werd de rust bereikt met een 2-1 voorsprong. Ook na deze treffer was het met name Roy die niet geheel zijn avond had in de afwerking (werklust en verdedigend prima) die enkele kansen op meer liet liggen, hetgeen ons later op zou gaan breken.

De tweede helft was aanvankelijk niets aan de hand tot het moment dat Maikel, een veredelde terugspeelbal niet kon pareren wat prompt de gelijkmaker opleverde. Op TV zijn deze blunders altijd leuk om te zien, omdat het dan bij een ander team gebeurt, deze wedstrijd was dat effe minder/ anders. Boze tongen op de goed gevulde tribune beweerden dat dit kwam doordat Maikel 1 sok hoger had opgetrokken dan de andere.

Vervolgens kwam ZVV Awt-Gelaen zowaar wederom onnodig op achterstand, Remco begon met de bal richting helft van de tegenstander te dribbelen, maar doordat deze de bal onnodig verloor en zijn positie niet werd overgenomen ontstond er een vrije doortocht welke knap werd afgerond.

In de laatste 8 minuten werd Kevin naar voren gedirigeerd, hetgeen een gouden greep bleek na twee doelpogingen van hem en evenzoveel doelpunten stond ZVV Awt-Gelaen zowaar 4 minuten voor tijd op een 4-3 voorsprong.

Ook deze voorsprong kon niet worden vastgehouden: een ongelukkige aanraking van Remco, tegen de meegekomen keeper (A. meer was het niet, B. die keeper zouden ze qua meevoetballen nog niet bij de E5 willen hebben) werd door de scheidsrechter van dienst zwaar bestraft met geel. De daarop volgende druk van de tegenstander bleek te groot en de gelijkmaker verdween wederom ongelukkig, dit keer via binnenkant been van Kevin in het doel. In de absolute slotfase bleek dat leren van fouten moeilijk is, blind liepen 4 mannen naar voren, werd er onnodig balverlies geleden en gingen 2 mannen van Zittert op Maikel af, deze voorkwam met een goede redding (blunder weer goed gemaakt) de zwaar onverdiend zijnde tegentreffer.

Kortom een wedstrijd die met iets meer efficiëntie en zonder gele kaart altijd gewonnen zou moeten worden had in de slotseconde zomaar verloren kunnen/ moeten gaan.
We pakken de draad in de ''uitwedstrijd'' zaterdag 21 januari om 18:00 uur in Glanerbrook weer op tegen Manait en spelen dan om het Geleens kampioenschap!

- we in 2012 nog niet gewonnen hebben?
- we in 2012 nog niet verloren hebben?
- Roy tijdens het trainingskamp moet oefenen met afwerken op doel?
- mocht dit niet lukken hij dan maar terugspeelballen op Maikel moet geven?
- het speelschema volgens Remco aangepast moet worden aan het carnavalsseizoen?
- uw verslaggever alvast alle festiviteiten op vrijdag 20 januari zal afgelasten?
- Kevin Khoe bij terugkomst een verdienstelijke pot speelde?
- hij nu vaker welkom is dan 1x per half jaar?
- Kevin zich niet meer beschikbaar stelt voor de spitspositie, omdat hij op het hoogtepunt wil stoppen?
- we 14 januari met ZVV Awt-Gelaen gaan bowlen? (+aanhang!!)
- uw verslaggever aanvraag gedaan heeft voor roze ballen en ''bumpers'' langs de baan?
- hij overweegt dit ook in de zaal te doen?!