Overtuigende winst tegen Zv Weert

Geplaatst 4 okt. 2011 06:02 door Ralph Evertz   [ 4 okt. 2011 06:03 bijgewerkt ]
ZVV Awt-Gelaen heeft maandagavond door een 6-2 zege zijn derde overwinning van het seizoen weten te boeken tegen ZvWeert 3.

Aanvankelijk waren de voortekenen niet gunstig de veldvoetbalzondag had ons weer personele problemen bezorgd: Maikel Schuffelen kreeg afgelopen zondag een aanslag te verwerken op zijn scheenbeen, Noël kampte met een volgelopen kuit en tel daarbij de nog steeds geblesseerde Remko Kivit, de afwezigen Roy Breidenbach, Roy de Vos en geschorste Jordie Venhovens bij op en je mist zowaar een heel team.

Er bleven zodoende 6 personen over die de kar deze wedstrijd moesten trekken, de basisopstelling: Nicky (een bal met de kont gestopt is ook gestopt), Kevin (kon makkelijk 50 minuten aan, voelt dat nu wel…), Mark (scoorde uiteindelijk de belangrijke 3-2), Robbie (kreeg wel de kansen maar niet de doelpunten) en Dave (bleek zowaar het zaalvoetbalritme gevonden te hebben). Reserve op het nippertje was Kevin Khoe (Railrunner, trein kwam om 19:15 uur aan, wedstrijd begon om 19:30 uur).

ZVV Awt-Gelaen begon sterk aan de wedstrijd, hield de ruimtes achterin klein en zocht de aanval met beleid. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Dave die de bal na een onderschepping van Kevin ontving en hem vervolgens hoog de touwen in joeg, het eerste doelpunt van Dave voor ZVV Awt-Gelaen! Voor de rust was het Kevin die van achteruit te weinig afspeelpogingen had en besloot zelf op avontuur te gaan, zijn punter werd nog licht aangeraakt door een verdediger en verdween in de hoek van het doel 2-0. Helaas kon deze voorsprong niet worden behouden, allereerst maakte ZvWeert vlak voor rust de aansluitingstreffer en gelijk na rust zelfs de gelijkmaker.

Na deze gelijkmaker werd weer even gedacht aan de afgelopen twee wedstrijden die verloren werden, maar blijkbaar kan men ook van nederlagen leren. Het was Mark die na een dieptepass nog net knap voor de keeper kon komen, deze omspeelde en de bal in het lege doel kon schuiven. Na deze 3-2 was het verzet van ZvWeert gebroken en het was aan Kevin, Dave en Mark om de eindstand naar 6-2 te brengen.

Na 5 wedstrijden heeft ZVV Awt-Gelaen 9 punten en bovenal na twee nederlagen de weg naar boven weer gevonden. Komende week is er geen wedstrijd en de week erna start het bekerprogramma, wellicht de kans om de spelpatronen te verfijnen.

Allereerst aanstaande zaterdag met een goed gevoel naar de sponsoravond, start 20:30 uur in café Wilhelmina, dat is nu eenmaal met een overwinning prettiger dan na een nederlaag.

- Zolang de coach niet met blokken kan spelen er wel altijd gewonnen wordt?
- Railrunner Kevin Khoe in totaal 2,5 uur onderweg was voor deze wedstrijd?
- De voorzitter via telefoon het feestje van de overwinning heeft meegevierd?
- Dave het stokje van missen van kansen aan Robbie heeft overgedragen?
- Robbie kennende nu getergd is om het netje te laten ballen?
- Nicky een goede keeper is?!
- We klaar zijn voor de sponsoravond!!!