Ook de eerste 5 minuten tellen

Geplaatst 17 okt. 2011 01:56 door Ralph Evertz   [ 17 okt. 2011 01:56 bijgewerkt ]
Voor de 4de  wedstrijd van het seizoen moesten we naar Brunssum afreizen. Heerlerhei 4 was voor vandaag de tegenstander. Om 18.15 zou er verzameld worden in het club café aan de Pesch. Iedereen was op tijd aanwezig behalve de spelersbus, die moest nog ff worden opgehaald. Later dan gepland vertrokken we dan ook richting sporthal Ben Mesters.

20 Min voor aanvang van de wedstrijd kwamen we aan bij de sporthal. Niet echt ideaal ten aanzien van de voorbereiding. Om precies 19.00 uur stonden 7 spelers klaar om te gaan ballen. Uw verslaggever begint dit verslag in de 5de min, (    ) aftrap voor Oud Geleen. Verderop in dit verslag zal ik terug komen op de eerste 5 min.

Na en paar goede mogelijkheden voor Oud Geleen, tekende Robert voor de 0-1 uit een vrije trap. Het spel was goed verzorgd en ook na deze goal werden nog enkele goede mogelijkheden onbenut gelaten. Gelijk na de rust kwam de tegenpartij op 1-1. Waar dit vorig jaar nog wel eens aanleiding kon zijn tot het wegzakken van Oud Geleen, werd nu gewoon weer lekker door gevoetbald en ook nu werden weer kansen gecreëerd. Dit met gevolg dat we op 1-2 voorsprong kwamen. Mark wist via de keeper het net te vinden. Ook hierna was het Oud Geleen dat kansen bleef krijgen, met af en toe een uitval van de tegenstander, maar daar stond dan ook nog Mark die corrigerend handelde.

De 1-3 was werkelijk een schoonheid van een doelpunt, via de brede borst van Tom vond de bal het netje. Niks aan de hand. Echter, ik zou nog terug komen op de eerste 5 min van deze wedstrijd. De afrap in de 5e min. was al de 4de en betekende dus dat we toen al met 3-0 achter stonden.

Fouten achterin zorgde ervoor dat dit kon gebeuren. Dus de echte stand bij rust was niet 0-1 maar 3-1 en met nog 10 min te spelen niet 1-3 maar 4-3.

Daar waar de ene opzoek gaat naar de gelijkmaker, 3 of 4 keer paal raakt, scoort meestal de tegenstander. Ook deze keer was dit het geval. De 5-3 en de 6-3 vielen uit een tegenstoot. Op basis van het vertoonde spel, in die 45 min, was een gelijkspel misschien wel terecht geweest, maar die eerste 5 min konden we niet meer wegpoetsen en daardoor werd dus verloren.

Uw verslaggever is van mening dat we qua spel misschien erop achteruit zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar, maar dat de mentaliteit om er iets van te maken op moeilijke momenten zeker is toegenomen.

Wist U dat:

- dit het eerste verslag is van deze verslaggever?
- er nog hopelijk vele mogen volgen?
- het echte scoren verloop 1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 4-2, 4-3, 5-3, en 6-3 was, dit voor alle duidelijkheid?
- tussen de haakjes in de tekst, 4de keer had moeten staan?
- de rooie 4 keer de paal heeft geraakt?
- en maar 1 keer het netje?
- er geen supporters van de tegenstander te bekennen waren?
- en aan onze zijde, buiten de verslaggever, ook maar eentje?
- een wedstrijd 50 min duurt en geen 45, dit geldt  in het bijzonder voor onze spelers?
- we maandag alweer moeten aantreden in de Beker?
- het terug proberen te komen van een achterstand eigenlijk geen gewoonte moet worden, maar het goed is om te zien dat dit wel aanwezig is.?

Nou dan weet U dit nu.