Ontbreken van creativiteit en fitheid oorzaak nederlaag ZVV Awt-Gelaen

Geplaatst 31 okt. 2011 23:52 door Ralph Evertz   [ 31 okt. 2011 23:52 bijgewerkt ]
Maandagavond stond er na onderbreking van een bekerwedstrijd en de herfstvakantie weer een competitiewedstrijd op het programma, tegenstander  ’t Brokske. Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd waardoor er een schaakspel ontstond met het meerdere van het balbezit voor ’t Brokske. Toch was de eerste kans voor Robbie die na een goede pass van Remko alleen voor de keeper stond maar jammerlijk faalde. Aan de andere kant viel er wel een tegentreffer te noteren keeper Kevin (juist u leest het goed, hij moest keepen wegens afmelding van vier keepers Maikel, Nick, Lars en Marc) moest voor de eerste keer capituleren na slecht verdedigend werk waarbij de aanvaller langs drie verdedigers mocht wandelen. Het antwoord van Remko was passend hij draaide goed weg en zorgde voor de 1-1. Lange tijd leek dit de ruststand te worden, maar wederom een slechte omschakeling van aanval naar verdediging en  het niet ingrijpen van Mark bezorgde ’t Brokske de kans om nog voor rust op voorsprong te komen 1-2 ruststand.

Na rust werd het spelbeeld er niet veel beter op wegens de lichte blessures en vermoeidheid van de dag ervoor bij sommige spelers en het ontbreken van creativiteit werd het spel te gejaagd enerzijds en anderzijds door het niet tijdig aansluiten bij de spits juist te langzaam, een moeizame combinaties. Het missen van de kansen aan de ene kant en het niet volgen van de tegenstanders zorgde voor een oplopende score voor de bezoekers. Mede door hun goede spel en vlotte combinaties werd het verschil in doelpunten uitgedrukt, een slotoffensief mocht niet maar baten en de eindstand werd 4-7.

De vraag die bij de verslaggever op komt is dan logisch waarom is men bij het slotoffensief wel overtuigend, aanvallend en succesvol en lukt dit niet als de score nog te overzien is? Het antwoord zou kunnen zijn dat de tegenstander dan ook te veel ruimte krijgt als het mis gaat en balverlies geleden wordt. Een ander antwoord zou kunnen zijn dat het met de rust al gespeeld is voor ZVV Awt-Gelaen en de wedstrijd rustig uitgespeeld kan worden en alsnog met snelle counters gevaarlijk kan worden. De tijd zal het leren, maar iets meer durf en risico in je eigen spel leggen zou zomaar eens lonend kunnen zijn. De competitie wordt vervolgd zaterdag 12 november tegen Amicitia te Maasbracht, de keuze is aan de technische staf en de spelersgroep, er zit in ieder geval geen zondag voor!

- Uw verslaggever het best wel warm had in de lange broek en trui;
- Keepen in de zaal toch een vak apart is;
- Helemaal als er een vrije trap op 8 meter van het doel gegeven wordt en je medespelers het niet nodig vinden een muur te zetten;
- Dit wel vertrouwen geeft aan de keeper;
- Maar als deze de bal keert het wel prettig zou zijn als je medespelers dan de tweede bal hebben;
- Dave nu nog achter de tegenstander aan het lopen is;
- Roy Breidenbach doodleuk gaat wisselen als laatste man als de tegenstander de bal heeft;
- Roy de Vos volgens eigen zeggen een dag ouder wordt;
- Frans het geen homovoetbal vond bij een beslissing van de scheids;
- De scheids vervolgens hem verzocht te gaan douchen;
- Het niet bekend is met wie hij daar stond te douchen;
- Geruchten aangeven dat ze twee onbekende donkere mannen uit het kleedlokaal zagen komen;
- Jordie na 7 wedstrijden flessen gevuld te hebben weer mee mag doen 12 novermber;
- Creatieve spelers zonder club een mail kunnen sturen naar secretaris@zvvawtgelaen.nl
- Keepers zonder club een mail kunnen sturen naar secretaris@zvvawtgelaen.nl
- Überhaupt fitte spelers zonder veldvoetbalclub een mail kunnen sturen naar secretaris@zvvawtgelaen.nl