Gedreven ZVV Awt-Gelaen maakt indruk tegen Haelen

Geplaatst 15 nov. 2011 23:37 door Ralph Evertz   [ 16 nov. 2011 01:06 bijgewerkt ]
Nadat afgelopen zaterdag weliswaar gewonnen werd tegen Amicitia was het spel tegen het als tweede geplaatste Haelen een stuk beter en ook hier werd de volle buit gepakt 7-4. Afgaande op de ranglijst bedroeg het verschil vooraf 4 punten in het voordeel van Haelen en het begin van de wedstrijd was ook voor Haelen. Na enkele speldenprikken te hebben uitgedeeld kwam Haelen na 10 minuten op een 0-1 voorsprong door afwachtend verdedigen van Roy en Remko, waarvan de spits dankbaar gebruik kon maken en knap afrondde.

Het tegendoelpunt betekende het startsignaal voor ZVV Awt-Gelaen om de schroom van zich af te gooien en ook maar eens de aanval te zoeken. Vooral Ricardo bleek een constante plaag voor de bezoekers en dankzij een combinatie met zijn ''maatje van Meerssen'' Remko wist hij de 1-1 op het scorebord te zetten. Deze treffer gaf ZVV Awt-Gelaen geloof in eigen kunnen en nog voor rust maakte de weer in genade aangenomen/ teruggekeerde Kevin Khoe de verdiende 2-1, hetgeen ook de ruststand betekende.

In de rust werd afgesproken om in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden scherp te beginnen en binnen 10 minuten werd de voorsprong via Remko en Ricardo 2x opgeschroefd naar 5-1 en was de wedstrijd gespeeld.

Het restant van de wedstrijd kon redelijk gemakkelijk worden uitgespeeld: 5-2 (vrije trap), 6-2 (afstandschot van Roy, die tot eigen frustratie eindelijk het net wist te vinden na 4 pogingen) 6-3 (ouderwetse frommelgoal), 7-3 (afstandschot van Kevin Hendriks, die hiervoor uiteraard maar één kans nodig heeft) en 7-4 (vrije trap in slotseconde, voor het gemak even laten lopen door keeper Maikel) eindstand. Sterk combinatiespel samen met goed loopvermogen zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd en wellicht de beste wedstrijd van ZVV Awt-Gelaen ooit in de historie van de nog jonge vereniging.

Kortom een wedstrijd waaraan nog vaak teruggedacht en als voorbeeld gebruikt zal worden voor komende wedstrijden. Boze tongen op de goed bezette tribune beweerden dat hier het ontbreken van coach Egon aan ten grondslag lag, uw verslaggever weigert elk commentaar in deze. Een ander feit is wel dat we in één weekend 6 punten pakken, afscheid nemen van de onderste regionen en voorzichtig naar boven mogen kijken en dat de spelersgroep zowel in kwaliteit, kwantiteit en spelplezier groeiende is.

- we eerder aanwezig waren dan de beheerder?
- Mark en Robbie door de griep waren geveld?
- de spelersgroep toch uit 8 mensen bestond?
- Maikel Janssen in de leer is bij het eerste?
- hij wel leergierig is en we hem in de toekomst vaker zullen oproepen?
- sinds het meespelen van Jordie we alleen nog maar hebben gewonnen?
- uw verslaggever vooralsnog van mening is dat dit wel toeval MOET zijn?
- Ricardo hard riep naar Remko?
- deze gewoon naast hem stond?
- Roy verbaasd was dat er ook hele wedstrijden bestaan?
- we zowaar weer een winstserie te pakken hebben?
- we voor het eerst 7 doelpunten in een wedstrijd gemaakt hebben in de 1e klasse?
- als we zo doorgaan entree moeten gaan heffen?
- de coach nog steeds zoekt naar blokken?
- familie Venhovens gezamenlijk gaan voor titel ''nummer 1 supporter'';
- Zef Cloots bij het horen hiervan van zijn kruk is gevallen in de Wilhelmien?!