Eerste verlies in eerste klasse in matige wedstrijd

Geplaatst 20 sep. 2011 05:05 door Ralph Evertz   [ 20 sep. 2011 05:06 bijgewerkt ]
Na de knappe winst zaterdagavond op ZVV Zittert stond maandagavond alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma tegen FC de Bar.

Wegens werkomstandigheden kon uw verslaggever zelf niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, maar de telefoon trilde regelmatig in de broekzak. Het eerste smsje voorspelde weinig goeds al snel stond de ploeg met 0-3 achter, een slecht begin wat de ploeg zichzelf kan aanrekenen. Dat men het wel kon bleek enkele smsjes later toen het ineens 4-4 stond, de ploeg kon het dus wel!

Helaas werd er daarna voor de aanval gekozen in plaats van het koesteren van een punt in de absolute slotfase. De tegenstander maakte dankbaar gebruik van ''het blind naar voren rennen'' en bepaalde de einduitslag op 4-7, het eerste verlies van onze boys.

Verliezen hoeft niet erg te zijn als men maar leert van gemaakte fouten, een juiste instelling op de mat weet te leggen en vervolgens vallen en opstaan, daar wordt je een grote jongen van en ook als het even tegenzit de schouders eronder te zetten. Met dit team kunnen we van iedereen winnen, maar deze nederlaag komt misschien wel precies op tijd zowel voor de aanwezige spelers, de (on)terechte afgemelden en de technische staf.

Voetbal is en blijft een teamsport en hoe minder mensen de kar kunnen/ willen trekken, hoe langzamer en moeilijker deze zal gaan. Aan de spelers de vraag raap je het touw op of laat je het liggen, aanstaande maandag 26 september 20:15 uur in de uitwedstrijd tegen Keelkampers pakt uw verslaggever in ieder geval het touw stevig beet, wie volgt?!