Dankzij sliding winst tegen Amicitia

Geplaatst 14 nov. 2011 02:22 door Ralph Evertz   [ 14 nov. 2011 02:22 bijgewerkt ]
U leest het inderdaad goed dankzij een sliding wint ZVV Awt-Gelaen afgelopen zaterdag de wedstrijd in Maasbracht tegen Amicitia met 3-4. Met nog 5 minuten te spelen wordt de geheel vrijstaande spits van Amicitia aangespeeld en Maikel bedenkt zich geen moment en gooit alles in de strijd wat hij heeft. Het gevolg een terechte strafschap en een gele kaart voor Maikel. Na enig oponthoud wegens blessurebehandeling en het wisselen van Remko (hij nam de plaats in van Maikel) mocht de strafschop genomen worden. De strafschop gaat tegen de paal, de voorsprong blijft behouden en ook de 2 minuten tijdstraf wordt zonder tegendoelpunt doorgekomen. Nadat ZVV Awt-Gelaen weer compleet was, werd meteen de bevrijdende 2-4 gemaakt en de 3-4 was uiteindelijk slechts voor de statistieken.

ZVV Awt-Gelaen maakte het zichzelf lastig, het meerdere balbezit, de ‘’man meer situaties’’ en de betere kansen werden niet omgezet in doelpunten. Nadat Remko voor de 0-1 had gezorgd, zorgde een fout in de omschakeling (ja alweer en niet de enige keer deze avond) voor de 1-1 dit keer was Robbie de ongelukkige. Met de 1-1 stand werd ook de rust gehaald.

In de tweede helft waren het Jordie en Dave die kar konden trekken.  Jordie had 7!! weken kunnen zien hoe het moest voordat hij zijn officiële debuut mocht maken en het moet gezegd hij deed het boven verwachting. Als hij nu nog weet wanneer de rem en het gas er juist op moet hebben we er een meerwaarde voor de toekomst bij, maar met zijn jeugdige leeftijd is dit nog kneedbaar. Dave is juist het tegenovergestelde na jaren van degelijke prestaties op de amateurvoetbalvelden en twee jaar niets meer gedaan te hebben, is hij dit seizoen weer bij ons in de zaal begonnen. Met twee doelpunten wist hij het net weer te vinden, de 1-2 en de 2-3. Daarnaast liep hij nog een oorlogswond op in zijn hand (zie foto van de week), welke door de BHV-er  van dienst (voorzitter Ger) behandeld moest worden.

Verder werden ook door de andere wat slidings gemaakt Jordie maakte er een wat bijna een doelpunt opleverde, de bal raakte de lat. Remko had nog last van de 11e van de 11e zijn sliding kon ook een slagboom geweest zijn, Robbie kwam ondanks een sliding niet bij de bal hetgeen anders een doelpunt had opgeleverd en Dave tenslotte maakte een sliding bij een ‘’stalen putje voor turntoestellen, u kent ze wel’’, met voornoemde oorlogswond tot gevolg.  Kevin dan? Hij niet hij speelde een wat mindere avond en kon zich alleen tot verdedigen beperken, verdedigend voldoende maar aanvallend niet echt aanwezig, hetgeen het moeilijker maakte voor de andere aanvallers.

Conclusie met meer efficiëntie voorin was het een hele andere en waarschijnlijke makkelijkere wedstrijd geworden, maar als je ze voor niet maakt moet je in ieder geval zorgen dat je ze achter niet tegen krijgt. Van de 3 tegentreffers waren er zeker 2 onnodig door een slechte omschakeling, maar ach winst is winst en deze kan op een tegeltje: ‘’Meer dan 3 punten kun je toch niet krijgen’’.

Komende maandag, 14 november staat er alweer een thuiswedstrijd op de agenda om 19:30 uur in het Kleesj (Geleen-Noord) tegenstander Haelen een ploeg uit de bovenste regionen. Ten tijde van dit schrijven is iedereen nog fit, maar helaas is het zondag en hoop ik maar dat de veldvoetballers ook daadwerkelijk fit blijven.

- De coach de ballen en bidons vergeten was?
- We weer terug konden om deze te gaan halen?
- We toch ruim op tijd waren?
- De tegenstander 5 minuten voor aanvangstijd ook maar eens het veld op kwam?
- Er inmiddels slidingbroekjes worden aangeschaft?
- Er inmiddels zuurstofpompen worden aangeschaft?
- De voorzitter zijn BHV cursus eindelijk in de praktijk kon brengen?
- Dave nu een oorlogsveteraan, inclusief schotwond is?
- Maikel een tatoeage heeft laten zetten met schuurpapier?
- De sporthal in Maasbracht door de week gebruik wordt als doolhof?
- Dit komt door de vele lijnen die op het veld zichtbaar zijn?
- De opening van het carnavalsseizoen in het clubcafé plaatsvond;
- De carnavalvierders nu nog gezocht worden?
- Wij er niet om maalden want wij waren er wel!