ZVV Awt-Gelaen promoveert naar 1e klasse

Geplaatst 29 jun. 2011 07:34 door Ralph Evertz   [ 16 jul. 2012 02:59 bijgewerkt ]

Afgelopen seizoen eindigde ZVV Awt-Gelaen als tweede in de 4e klasse. Komend seizoen zullen twee teams actief zijn in verschillende competities. Het eerste team zal prestatiegericht zijn en het tweede team zal meer gericht zijn op recreatie.

 

Na afloop van het vorige seizoen is door het bestuur en de technische staf besloten het eerste team verder te professionaliseren met een spelersgroep die allen een hoger niveau aan kunnen dan de vierde klasse waar ZVV Awt-Gelaen het afgelopen jaar in actief was. Al snel bleken spelers bereid voor ZVV Awt-Gelaen uit te willen komen, omdat ze een binding met Oud-Geleen hebben of zich verbonden voelen met de club, bestuur, technische staf of spelers. Met verbondenheid wordt hier het gevoel benadrukt en niet het financiële, want ook komend seizoen zal door de verenging geen vergoeding aan spelers voldaan worden.

 

Nadat de spelersgroep van komend seizoen meer en meer bekend werd is door het bestuur hard gewerkt om hogerop te komen in een klasse die meer paste bij de doelstelling van het bestuur en de technische staf ten aanzien van het eerste elftal. Vandaag is bekend geworden dat ZVV Awt-Gelaen in de 1e klasse gaat spelen met haar eerste elftal en hoogstwaarschijnlijk haar thuiswedstrijden zal gaan spelen op maandagavond om 19:30 uur in sporthal Kleesj in Sittard. Het tweede elftal zal haar thuiswedstrijden op zaterdag blijven spelen in de 4e klasse, tijdstip en locatie is bij het schrijven van dit bericht nog niet bekend.

 

Een lang traject van voorbereiding, vergaderingen en samenspraak met de KNVB komt hiermee tot een mooi einde of moet ik hiermee zeggen een mooi begin. Want voordat komend seizoen kan beginnen zal nieuwe kleding en materiaal aangeschaft moeten worden. Het bestuur is inmiddels druk bezig zoveel mogelijk sponsoren aan ZVV Awt-Gelaen te binden, want bij verdere professionalisering hoort uiteraard ook een realistisch financieel beleid. Sponsoren kunnen zich nog altijd graag melden bij het bestuur.

 

Tenslotte is het bestuur trots dat de KNVB onze werkwijze en ons verzoek heeft gehonoreerd, want geen kampioen worden in de 4e klasse, maar toch promoveren naar de 1e klasse is een mooie prestatie! Het is nu aan ZVV Awt-Gelaen om te bewijzen dat we allen een hoger niveau aankunnen.

 

Kevin en Ger,

Bestuur ZVV Awt-Gelaen