ZVV Awt-Gelaen wint ook op maandagavond

Geplaatst 16 nov. 2010 04:24 door Ralph Evertz   [ 11 jul. 2011 00:38 bijgewerkt ]

Voor het eerst moesten onze mannen aantreden op een maandagavond en wel in de ''uitwedstrijd'' tegen ZVV Metro 3, juist ja het andere team van mede-koploper ZVV Metro 2. Met 8 punten uit evenzoveel wedstrijden bezetten zij de 3e plek van onderen en lagen er dus kansen voor onze mannen.

 

Zoals eerder aangegeven in de diverse wedstrijdverslagen blijkt het lastig in te schatten tegen welke spelers je moet aantreden. Afgelopen maandag was dit niet anders. ZVV Metro 3 trad naar de mening van onze verslaggever aan met een beter elftal dan gebruikelijk als men naar de stand op de ranglijst kijkt en was van plan het tweede team te helpen door het onze mannen erg lastig te maken. Kun je ze dat kwalijk nemen? Nee, natuurlijk niet en wellicht had ieder ander team hetzelfde gedaan, maar het blijft een vorm van competitievervalsing en misschien dat de KNVB eens een ''denktank'' moet openen om het probleem van meerdere teams van dezelfde vereniging in een competitie en het doorlopend mogen wisselen van spelers binnen een vereniging tussen teams aan banden moet leggen. Nogmaals geen verwijt aan de mannen van ZVV Metro, maar een uitleg achter de schermen. Over naar de orde van de dag; het wedstrijdverslag!

 

De spanning was af te lezen aan de koppies van onze mannen en het mooie gestructureerde spel van afgelopen zaterdag moest worden omgewisseld voor passie en strijd. Beide teams probeerden de opening te forceren, maar vooral onnodige balverlies en het slecht inspelen van de bal zorgde voor een rommelige eerste helft en zo vielen ook de eerste doelpunten. Allereerst was het de beurt aan onze mannen, via een blok van Kevin kwam de bal per toeval terecht voor Robert die niet aarzelde en de trekker overhaalde 0-1. Na een onnodige vrije trap volgde al snel een tegenslag in een nog nooit vertoonde variant. De bal werd vol geraakt en leek hard naast te gaan totdat een tegenstander de bal per ongeluk vol in zijn buik krijgt en de bal pardoes achter Maikel belandde: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

 

Dat er wat moest gebeuren was duidelijk en onze technische staf Frans & Egon waren vastbesloten ook echt iets te veranderen en het tij, naar ons voordeel, te keren. Al snel volgde de beloning, een goed genomen intrap door Ralph Evertz (die zijn eerste officiële minuten maakte) belandde voor de voeten van Robbie. Robbie die tot dan toe (net als vele anderen) een ongelukkige wedstrijd speelde faalde oog in oog met de keeper niet en maakte de 1-2. Net op het moment dat de ommekeer bereikt leek te zijn, maakte de tegenstander alweer snel gelijk 2-2. Kortom weer terug bij af, maar dit keer vastbesloten de winst te willen pakken en dat gebeurde ook. Ralph Evertz zocht zijn weg richting het doel van de tegenstander maar werd onderuit gehaald, hetgeen een gele kaart opleverde voor de tegenstander en een 4 tegen 3 situatie voor ons. Uit deze ''man meer situatie'' werd uiteindelijk Robbie gevonden en hij kon de 2-3 intikken. De mouwen werden nogmaals opgestroopt (voor zover dat kan met korte mouwen) en Robert zorgde voor de 2-4 na een mooie schuiver met links. Vervolgens werd het 2-5 door Kevin op aangeven van Mark en was de moeilijke wedstrijd gespeeld, ook een ongelukkig eigen doelpunt van Maikel (3-5) kon daar weinig aan veranderen, want onze mannen rechtten de rug en op aangeven van Kevin die de keeper omspeelde maakte Robert de 3-6 en werden de 3 punten zoals Frank gezegd had meegenomen naar Geleen!

 

Wist u dat?

- een kleedlokaal moeilijk te vinden blijkt de zijn in Glanerbrook?

- als je eenmaal omgekleed bent je alsnog moet verkassen?

- Mark de eerste persoon is die in een sporthal de bal het ''stadion'' uit krijgt?

- Ralph Evertz en Maikel beiden hun debuut maakten?

- zij dit beiden voortreffelijk deden?

- de sokken niet geheel droog waren na afgelopen zaterdag?

- Angelique het eerste punt op de vergadering is?

- Thom nog aan het dromen was over zijn Lola?

- ZVV Awt-Gelaen nog steeds ongeslagen is?

- de coach met zijn assistent zijn aangenomen tot de rest van het seizoen?

- de verslaggever opgezadeld wordt met het probleem van de laatste slotzin?

- hij momenteel geen kan bedenken, wordt vervolgd zaterdag 4 december!!
 
- de webmaster dan wel invulling zal geven aan de laatste zinnen van dit stuk?
- Kevin naar mate het seizoen vordert steeds langere wedstrijdverslagen gaat maken?
- het lijkt alsof hij er steeds beter in wordt?
- een niet nader te noemen club die laatste staat in de Jupiler league hem gevraagd heeft de thuiswedstrijden te verslaan?
- deze club hoopt hiermee ook wedstrijden te kunnen winnen?