ZVV AG knokt zich in Weert langs WZV '87 2

Geplaatst 15 feb. 2011 02:13 door Ralph Evertz   [ 11 jul. 2011 00:39 bijgewerkt ]

Sporthal Leuken te Weert is nu al een historische sporthal in de nog prille geschiedenis van ZVV Awt-Gelaen. De allereerste competitie wedstrijd werd er met ruime cijfers gewonnen tegen het vierde van WZV '87 en nu werd daar nog een schepje bovenop gedaan.

 

Aangezien we op tijd waren vertrokken, konden we de verrichtingen van met name de scheidsrechter zien in de voorafgaande wedstrijd WZV '87 4 tegen De haantjes 3. Het was al snel duidelijk dat deze man een nogal gekleurde bril op had vandaag (achteraf kan deze man blij zijn dat het niet twee gekleurde ogen werden door de Haantjes..).

 

Zes mannen van Awt-Gelaen gingen de strijd aan, merkwaardig hierbij was dat het ook 5 mannen van blok 1 van afgelopen week waren?! Kortom geen onderlinge strijd maar een strijd tegen een tegenstander die klaarblijkelijk eens compleet leek te zijn, uitgerekend tegen ons. De eerste helft verliep moeizaam, de tegenstander speelde degelijk en had de gaskraan open. Na een snelle 1-0 achterstand, kon dit nog worden omgebogen tot een 1-2 voorsprong. De rust werd echter niet bereikt met een voorsprong maar met een achterstand van 3-2, door onoplettendheid in de omschakelijking en de verdediging. Het had echter nog erger kunnen zijn als de scheids een zuiver doelpunt niet had afgekeurd (de bal was achter de lijn, maar gelukkig lag Louis met zijn goddelijk lichaam er nog voor..).

 

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd er afgesproken de tweede helft het geheel anders te doen, 5 minuten en 2 counters later stond het 5-2 voor de thuisploeg en leek de wedstrijd gespeeld. De 5-3 treffer van Robbie bracht nieuw elan in de ploeg en waar de thuisploeg ondanks 3 wissels in elkaar zakte, schroefden onze mannen het tempo op. Passes kwamen ineens aan, klutsballen waren voor ons en het ging de goede kant op. De scheids keurde nu nog een treffer van ons af (hij dacht dat Lars de bal ineens op het doel gooide, maar Robbie zat er duidelijk nog aan, maar goed quitte staan noemen ze dat..). Na de 5-4, was het de beurt aan der Bomber Frank om de gelijkmaker te scoren en waar de tegenstander eerst nog moest buigen werden ze nu geknakt.

 

Robert schroefde de score nog op tot 5-8 en de mannen hebben vandaag bewezen te kunnen knokken en van een grote achterstand terug te kunnen komen. Een wedstrijd om trots op te zijn en wederom in sporthal Leuken!

 

Wist u dat?

- de voorwedstrijd een interessant schouwspel was?

- dit niet zozeer door het spel kwam, maar wel door de overtredingen en de beslissingen van de scheids hierop?

- der Bomber persoonlijk voor de ommekeer zorgde?

- de kleedkamers verdacht veel leken uit een scene uit een beroemde Duitse film van WO II?

- Evertz meedoet aan het nationaal kampioenschap snelschijten?

- de vrijkomende lucht toepasselijk was bij deze Duitse film?

- de coach de hele zaterdag naar zijn blokken heeft gezocht?

- Kevin op zijn nieuwe schoenen ook heeft gescoord?

- dit wel aan de verkeerde kant was?

- het secretariaat wacht op formulieren met pasfoto's?

- er mensen zijn die wellicht vanaf maart niet kunnen voetballen, omdat ze geen spelerspas hebben?