Winst in uitwedstrijd tegen Haantjes 3

Geplaatst 9 nov. 2010 03:09 door Ralph Evertz   [ 11 jul. 2011 00:38 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd in sporthal De Haamen tegen de Haantjes 3 op het programma. Vooraf werd door onze coach de hulp ingeschakeld van zijn zoon Egon, speler van jong Oranje. Hij fungeerde als zijn assistent waardoor gelijk onderschatting van de tegenstander werd voorkomen.

 

Al snel werd duidelijk dat dit team een oude bekende van ons was, positief of negatief laat ik even in het midden maar na het ophangen van de clubvlag door de voorzitter in het doel waren ze in ieder geval gebrand iets van de wedstrijd te maken. Wederom werd er fysiek gespeeld en een clubscheidsrechter maakt het er dan vaak niet beter op (zeker niet als hij in zijn gewone kleding fluit). Toch waren het onze mannen die dankzij wilskracht op een verdiende 0-2 voorsprong kwamen. Onoplettendheid achterin (Kevin weet nu nog niet waar die man vandaan kwam) en het niet coachen van de gehele spelersbank leidde de onnodige 1-2 in en dat bracht ook de spanning terug in de wedstrijd. Een volgende tegenslag diende zich al snel aan toen een onbesuisde aktie van een tegenspeler ervoor zorgde dat Stephan zijn knie verdraaide en waarschijnlijk enkele weken/maanden is uitgeschakeld. De toch al dunne verdedigingslinie werd hierdoor nog verder uitgedund, want vanavond ontbraken al Ralph Evertz (blessure), Ralf Hoedemaker (nog niet geheel wedstrijdfit), Raymond (chronische verbouwing) en Maarten (werk).

 

Mark pakte de taak van verdediger op zich en het moet gezegd zijn; hij deed dit voortreffelijk. Dit was gelijk een open sollicitatie voor de rest van het seizoen. De rust werd met een 1-3 stand bereikt door een lage schuiver van Kevin.

 

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld, een drukkende tegenstander en ZVV Awt-Gelaen op de counter. Het missen van enkele kansen en het niet terugverdedigen was het verhaal van de tweede helft. Een marge van drie is normaal beslissend, maar onnodige fouten moeten dan wel worden voorkomen anders blijft de spanning erin en moet tot de laatste minuut worden gevochten voor de puntjes die al lang en breed in de knip hadden moeten zijn! De scheids floot uiteindelijk toch af en de 3-5 zege was een feit.

 

Komende zaterdag staat de eerste topper op het programma, nummer 3 't Brokske komt dan op bezoek om 19:00 uur in de Stadssporthal. Het belooft een mooie pot te worden en u bent allen van harte welkom!

 

Wist u dat?

- de scheidsrechters tegenwoordig fluiten in een trui en spijkerbroek?

- Stephan slachtoffer werd van een aanslag?

- hij waarschijnlijk lange tijd is uitgeschakeld?

- hij werd verzorgd door onze EHBO dames Linda en Debby?

- er geen ijs te vinden is in sporthal de Haamen?

- Lou Meijs de verrichtingen van zijn sterk spelende zoon bekeek?

- Frank ondanks een paar grote kansen nog steeds op 0 staat?

- de coach hulp heeft gekregen van zijn zoon?

- ze nu allebei nog een week mogen blijven?