Terechte nederlaag in topper

Geplaatst 12 dec. 2010 23:18 door Ralph Evertz   [ 11 jul. 2011 00:38 bijgewerkt ]

In een zware week voor ZVV Awt-Gelaen met twee sterfgevallen stond zaterdagavond de topwedstrijd tegen De Metro 2 op het programma. De voortekenen waren ongunstig enerzijds door een overvloed aan gezelligheid dankzij een mossel/ sateavond een dag eerder en anderzijds door afmeldingen.

Vooraf werd een minuut stilte in acht genomen voor zowel Fred Fruitman als Wim Claessen, helaas kan een minuut stilte in Glanerbrook moeilijk plaatsvinden dankzij het handbalklimaat. Blijkbaar was het discozwemmen verplaatst naar hal 1 van Glanerbrook.

Met een uitgedunde maar gemotiveerde selectie werd er sterk begonnen en kwamen we via Mark op een 0-1 voorsprong. Een gele kaart van Robbie werd de inleiding tot de gelijkmaker, de man meer werd goed uitgespeeld en de 1-1 was het resultaat. Nog voor de rust werd het 2-1 middels een sliding en 3-1 via het omver lopen van Ralph Evertz. Dubieuze beslissingen van de scheidsrechter die zeer zeker niet zijn beste wedstrijd floot. Het verdedigende concept van gelegenheidscoach Egon kon hiermee de prullenbak in. De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, een sterke tegenstander die vroeg kon storen maar vooral een gelijkwaardige selectie had en dus goed kon doorwisselen. Eigenlijk was dit wel het verschil, een schot van Ralph Evertz had de 3-2 kunnen betekenen maar belandde op de paal.

De tegenstander die vorig seizoen nog hoofdklasse speelde moest wegens omstandigheden vierde klasse spelen (het verzoek naar de eerste klasse werd afgewezen). Het klasseverschil was wel te zien onze spelers werden fysiek gesloopt en ze liepen gemakkelijk uit naar 7-1, de twee eretreffers van Kevin kwamen te laat en het slotakkoord was voor de metro 8-3. De slotfase werd nog ontsiert door een misplaatst gebaar van Mark, maar de gemoederen konden nog gesust worden, maar zulk gedrag kan en mag niet meer gebeuren.

De eerste nederlaag voor ons clubje was een feit maar onder deze omstandigheden, deze (krappe) selectie en deze sterke tegenstander zeker geen schande, hoewel we allen en het opgekomen publiek meer hadden gehoopt.

Wist u dat
- Onze mannen met rouwbanden speelden?
- Gio vandaag de jongste supporter van velen was?
- Hij vooraf even voordeed hoe het moest?
- Dat er na de seks geknuffeld moet worden volgens Jennifer?
- Dit idee de kop werd ingedrukt, door alle mannelijke aanwezigen?
- Ondanks alle voorbereidingen bellen, mailen en stress het uiteindelijk na zo’n week wel duidelijk wordt dat zaalvoetbal ook maar een spelletje is?