Met opgeheven hoofd uit beker

Geplaatst 11 jan. 2011 23:18 door Ralph Evertz   [ 11 jul. 2011 00:38 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag stond de tweede en tevens laatste wedstrijd op het programma in de beker tegen ZVV Jabeek, wederom een tweedeklasser. Beide teams waren bij een overwinning zeker van de volgende ronde na hun winst eerder tegen Berg Knoors.

 

Het probleem van ZVV Awt-Gelaen is helaas dat vele mensen 101 hobby's/ verplichtingen naast het voetbal hebben op zaterdagavond en komen er dan nog blessures bij dan wordt het in ieder geval lastig tegen een kwalitatief sterke tegenstander. Toch verschenen aan de aftrap: Keeper Kevin, geen been kunnen strekken Stephan, sleepwagen Mark, (vuur)spuger Thom en jawel twee fitte mensen Ralph Evertz en Robert. Al snel bleek dat de tegenstander in een iets hoger tempo kon spelen en wij simpelweg te gehavend waren om daar vooralsnog iets tegenover te kunnen zetten. Keeper Kevin verrichtte nog wel enkele reddingen maar bij een 4-1 achterstand werd door coach Frans besloten Stephan te laten keepen en Kevin te laten voetballen. Die ene treffer voor ons was wel het vermelden waard, de treffer van Ralph in de kruising en zijn eerste officiële treffer voor ZVV Awt-Gelaen. De ruststand werd bereikt met een 5-1 achterstand.

 

In de rust werd door coach Frans nog enkele tips gegeven en zowaar begon een ander team aan de tweede helft. Robert maakte al snel de 2-5 op aangeven van Thom (verslaggever omgekocht dus de assist moest er even bij vermeld worden), gevolgd door de 2-6 van de tegenstander en leek de wedstrijd gespeeld.

Na enkele irritaties bij de tegenstander (de verslaggever vraagt zich nu nog af waarom) kon ons team terugkomen in de strijd. Kevin maakte de 3-6 na een vrije trap waarbij de keeper dankbaar een gat van 2 meter 16 open liet. Vervolgens sloeg de vlam in de pan bij de ''keeper'' van de tegenstander, hij raakte wat geïrriteerd na doorgaan (op de bal) van Robert want hij meende een bal klem te hebben, hetgeen dan de eerste van de avond zou zijn… Dit maakte hij ook kenbaar aan de scheidsrechter en kon vervolgens vertrekken. ZVV Awt-Gelaen maakte dankbaar gebruik van de ''man meer situatie'' en maakte er na goed combinatiespel 5-6 van. Helaas verslapte in de laatste minuten de concentratie en raakte de conditie langzaam op. Het moment van de wedstrijd had het eerste doelpunt van onze Benjamin Thom moeten zijn maar een kans voor open doel liet hij door zijn eigen benen gaan en de druk was kennelijk te hoog. De sterk keepende Stephan moest helaas nog 2 keer vissen, maar dat had meer met zijn gesloopte medespelers te maken dan met hemzelf.

 

Wie weet wat de wedstrijd was geworden als men wel compleet was geweest en wel kon doorwisselen EN Thom de bal erin had geschoten?? We zullen het helaas nooit weten, maar de tweede helft zorgde alsnog voor een tevreden gevoel bij onze boys en zo eindigt het eerste bekeravontuur van os clubke…

 

Wist u dat?

- Bij Mark vandaag twee keer de versnellingsbak kapot is gegaan?

- Eenmaal van zijn auto en eenmaal in het veld?

- We vandaag twee keepers hadden en ieder 4x werden gepasseerd?

- We wellicht 5 keepers hadden moeten hebben?

- Thom van Kan nog kon zien hoe gezellig de feestdagen waren en wat hij toen gegeten heeft?

- Frank aandachtig toeschouwer was, maar toch niemand bij zijn hattrick in de buurt kon komen?

- ZVV Awt-Gelaen ook rijkelijk vertegenwoordigd was bij: een weekend weg, de jaarlijkse iesbein avond, uitroeping van de Stadsprins, een restaurant, een feestavond, de werkplek, inwijding van een appartement, een babyborrel EN thuis op de bank?

- De coach zijn plek kent, vele gesprekken voerde EN ook nog het eerste rondje heeft gegeven? Chapeau!!