Eerste oefenwedstrijd

Geplaatst 29 aug. 2010 23:03 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:57 bijgewerkt ]
Afgelopen zaterdag 28 augustus 2010 wordt een historische datum. ZVV Awt-Gelaen speelde haar eerste oefenwedstrijd tegen een Maastrichtse 3e klasser Arcan. Hoezo historisch het was toch maar een oefenpotje? Iedereen herinnert zich nog de afscheidswedstrijd van Cruijff tegen Bayern Munchen of de opening van het stadion bij Fortuna thuis tegen Schalke 1-1, dat waren ook zomaar ''oefenpotjes''.
 
Dan de wedstrijd zelf onder leiding van het scheidsrechtersduo Fred en Rob werd het uiteindelijk een mooie 7-5 overwinning voor ZVV Awt-Gelaen met doelpunten van ons echte spitsenduo Robert Smeets en Robby Janssen ook wel het duo ''Rob, Rob d'r vol op'' genoemd. Het werd al snel duidelijk dat deze mannen het verschil in een wedstrijd kunnen maken en we mogen er blij mee zijn. Daarnaast zorgde good old Ralph Evertz eveneens voor zijn doelpuntje.
 
Objectief beschouwd had ons spitsenduo er meer moeten maken en ons team (want verdedigen begint voorin) minder aan Sinterklaas moeten denken. Alle 5 de doelpunten waren cadeautjes dankzij: het niet volgen van de man, het binnendoor laten komen en natuurlijk was er ook onze invalkeeper Remy zoals we hem kennen het niet dekken van de korte hoek en een balletje door de benen, maar ook zo kennen we hem en hij is niets veranderd. Toch ere wie eer toekomt en Remy bedankt dat je wilde komen en ook jij hebt een assist op je naam en enkele ook fraaie reddingen.
 
De vooraf sterk ingeschatte tegenstander bleek individueel allemaal goed, de bewegingen liepen af en toe lekker, maar vervolgens werd de goede oplossing nimmer gevonden. Nee geef mij dan maar het sober verdedigen van ons bestuur de voorzitter en de secretaris, onder het motto laat die man maar 3 rondjes draaien daarna staat hij gewoon weer voor me en pak ik de bal af. Ook het verdediger van onze Gerrie Senden, Ralf Hoedemaker werd eenmaal getoond, terwijl de tegenstander nog een pirouette aan het draaien was vond hij het welletjes en maaide de bal netjes weg en de balletdanser stond met zijn ogen te knipperen. Het moet gezegd de voorzitter stond zijn mannetje en dat had vooraf niemand gedacht, nu nog even een paar rondjes in daniken en hij heeft zelfs de ballen die 2 meter voor hem op snelheid gespeeld worden want vroeger zo zegt hij zelf waren dat ''goalen''.
 
Kortom een mooie 1e voetbalavond voor ZVV Awt-Gelaen met een vleugje historie!
Comments