Artikel van COCA in Trompetter

Geplaatst 3 jun. 2010 23:41 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:54 bijgewerkt ]
4 juni 2010

Het artikel geschreven door COCA, is onlangs geplaatst in de Trompetter van Geleen en omstreken. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots dat het artikel is geplaatst in deze veel gelezen krant.

Via deze weg willen wij COCA dan ook nogmaals bedanken voor het schrijven van dit mooie artikel. 
 
 
Het "groene" twijgje aan de boom
Geleen, mei 2010, geschreven door COCA

Er is een  nieuwe vereniging in Oud-Geleen. Je kunt dus ook zeggen een nieuw lootje in het drukke verenigingsleven van ons dorp. Ik heb het over de zaalvoetbalvereniging ZVV Awt-Gelaen. Omdat Geleen-Zuid stopte met de zaalafdeling, hebben een aantal vrienden zich verenigd en hun eigen zaalvoetbalvereniging opgericht.

Natuurlijk hadden deze mensen hun toevlucht kunnen zoeken bij een andere nog bestaande zaalvoetbalvereniging maar de uitdaging om zelf iets van de grond te krijgen was groter. Het zaalvoetbalelftal van FC Geleen–Zuid bestond uit vrienden, die al jaren samen speelden, en zij wilden hun ontspanning en lichaamsbeweging niet missen.  Eén van de grote initiatiefnemers is Kevin Hendriks; hij is de secretaris van de nieuwe club. Ger Rademakers heeft zich beschikbaar gesteld voor het voorzitterschap. De officiële oprichtingsdatum is 11 februari 2010 en met medewerking van Metis Notarissen is de oprichtingsakte tot stand gekomen. Naast deze bekende namen in Oud-Geleen spelen bij de nieuwe club een paar oud-Uule prinsen nl. Stephan Bocken en Ralf Hoedemaker en zelfs een oud-jeugdprins  genaamd Thom van Kan is van de partij. Daarnaast spelen o.a. Raymond Vallen en Robert Smeets mee.

Café Wilhelmina is gekozen tot clublokaal en daar zal onder toezicht van Ruud een mooi plekje gezocht worden voor het sponsorbord gemaakt door John Spelthan. Iedere voetballiefhebber kan lid van de club van 50 worden en zijn of haar naam wordt dan vermeld op het sponsorbord. Iedere sponsor zal met zijn/ haar partner worden uitgenodigd op de feest-/ sponsoravond.

Gelukkig hebben de oprichters ook een aantal “grote” sponsoren kunnen strikken want uiteraard zijn financiële middelen nodig  voor het oprichten en voortbestaan van de vereniging. De KNVB heeft zijn regels en voorwaarden evenals de gemeente. Er is een tenuesponsor gevonden in Paramedisch Centrum Oud Geleen, een polosponsor en verzorging van de jaarstukken door Adviesbureau Finatics, een tassensponsor in Kent Vastgoed, een winterjassensponsor in Krekels Personeel samen met Rademakers Parket en café Wilhelmina sponsort de wedstrijdballen.

Iedere vereniging heeft een logo/beeldmerk om zich te profileren. Dankzij de grafische ondersteuning van Harrie Schmeitz annex “Smekkie“  heeft ZVV Awt-Gelaen een herkenbaar logo in de kleuren hemelsblauw-wit-zwart met in het hart de naam Awt-Gelaen, daar boven een voetbal en eronder de oprichtingsdatum.

Komend zaalvoetbalseizoen zal de vereniging met één team uitkomen in de competitie en starten op het 0-niveau d.w.z. in de 4e klasse. Het is de bedoeling om in het daarop volgende seizoen uit te komen met twee teams: één team voor prestatie en één team voor recreatie. Kortom, het moet een vereniging worden in en voor Oud-Geleen met een prestatieve en recreatieve functie. Naast het sportieve zal de vereniging actief meewerken aan en aanwezig zijn bij diverse Oud-Geleense activiteiten.

De oprichters hopen een positieve bijdrage te leveren aan ons dorp en de naam Awt-Gelaen op de kaart te zetten in de zaalvoetbalwereld. Zij willen dat Oud-Geleen trots kan zijn op hun vereniging en danken allen die hen tot nu toe geholpen hebben hun ideaal te verwezenlijken. Mannen zet-um op ! Wij wachten met spanning op de eerste prestaties.