10 Vragen Aan: Maurice Maes

Geplaatst 23 mrt. 2011 01:29 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:58 bijgewerkt ]

In de rubriek 10 vragen aan, hierbij het interview met Maurice Maes, eigenaar van restaurant ’t Kleine Verschil

 

1) Wie is Maurice?

Maurice Maes, geboren op 28 februari 1972 te Sittard, alleenstaand en woonachtig boven het restaurant.

 

2) Wat heb je gedaan voordat je ’t kleine verschil opende?

Ik ben begonnen op de horecaschool in Sittard gevolgd door diverse cursussen en trainingen onder andere leermeesteropleiding en personeelsmanagement.

Verder heb ik gewerkt bij Traiteur Latten, Hotel Riche, Partycentrum De Sluis, Golden Tulip Hotel Born en NH Hotel Epen. In de functies van sous-chef en chef-kok.

 

3) Het restaurant bestaat nu 5 jaar, hoe is dit ontstaan?

Ik kwam destijds regelmatig bij café Onger De Buimkes, de ruimte waar nu het restaurant is gevestigd exploiteerde de vorige eigenaar als lunchroom en zaaltje voor partijen.    

Om gezondheidsredenen van de eigenaar heeft hij gevraagd of ik geïnteresseerd was om de lunchroom verder te runnen en dat zag ik wel zitten, ‘s avonds werd de ruimte nog gebruikt voor feestjes en vergaderingen, na ongeveer anderhalf jaar hebben we besloten om de ruimte van het café te splitsen en na een ingrijpende verbouwing is het geworden wat het nu is: Restaurant ’T Kleine Verschil.

 

4) Hoe ben je op de naam ’t Kleine Verschil gekomen?

Toen ik een nieuwe naam moest bedenken heb ik alle namen genoteerd welke me invielen en geschikt vond en heb de leukste gekozen. Ik heb de naam tot op de dag van de opening geheim kunnen houden.

 

5) Wat zijn de specialiteiten van het huis?

Vooral de gerechten met scampi’s en kalfsvlees liggen goed in de smaak.

 

6) Kunnen mensen het restaurant ook gebruiken voor feesten en partijen?

In het restaurant kan men terecht voor diners voor groepen tot maximaal 30 gasten op de bovenverdieping kan men vergaderen, dineren etc. met maximaal 14 gasten.

 

7) Hoe zie je de toekomst voor ’t Kleine Verschil?

+

8) Heb je als ondernemer nog plannen voor meerdere vestigingen?

Op de huidige locatie zijn er geen uitbreidingsmogelijkheden. De aanvraag is vaak groter dan het aantal zitplaatsen, wellicht komt er in de toekomst nog een “Restaurant ’T Grote Verschil” maar dan als tweede vestiging.

 

9) Naast het kleine verschil organiseer je ook de nach van Awt Gelaen, dit was een succes, komt hieraan een vervolg?

De Nach van Awt Gelaen was inderdaad een succes en zal zeker een vervolg krijgen in 2011, de band is inmiddels geboekt,kan nog niet vertellen wie dat is maar wil wel al loslaten dat het een van de beste coverbands van Nederland is. Op braderie zondag zal op veler verzoek Manilla weer het Brouwersplein op de kop zetten.

 

10) Zijn er nog zaken die je zou willen toevoegen aan dit interview, dingen die mensen moeten weten?

De mensen zijn welkom in ’t Kleine Verschil en kom tijdens het weekend van de braderie in Oud-Geleen ook eens naar het Brouwersplein.

Comments