Archief‎ > ‎Archief 2010-2011‎ > ‎

Mededelingen 2010-2011

10 Vragen Aan: Maurice Maes

Geplaatst 23 mrt. 2011 01:29 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:58 bijgewerkt ]

In de rubriek 10 vragen aan, hierbij het interview met Maurice Maes, eigenaar van restaurant ’t Kleine Verschil

 

1) Wie is Maurice?

Maurice Maes, geboren op 28 februari 1972 te Sittard, alleenstaand en woonachtig boven het restaurant.

 

2) Wat heb je gedaan voordat je ’t kleine verschil opende?

Ik ben begonnen op de horecaschool in Sittard gevolgd door diverse cursussen en trainingen onder andere leermeesteropleiding en personeelsmanagement.

Verder heb ik gewerkt bij Traiteur Latten, Hotel Riche, Partycentrum De Sluis, Golden Tulip Hotel Born en NH Hotel Epen. In de functies van sous-chef en chef-kok.

 

3) Het restaurant bestaat nu 5 jaar, hoe is dit ontstaan?

Ik kwam destijds regelmatig bij café Onger De Buimkes, de ruimte waar nu het restaurant is gevestigd exploiteerde de vorige eigenaar als lunchroom en zaaltje voor partijen.    

Om gezondheidsredenen van de eigenaar heeft hij gevraagd of ik geïnteresseerd was om de lunchroom verder te runnen en dat zag ik wel zitten, ‘s avonds werd de ruimte nog gebruikt voor feestjes en vergaderingen, na ongeveer anderhalf jaar hebben we besloten om de ruimte van het café te splitsen en na een ingrijpende verbouwing is het geworden wat het nu is: Restaurant ’T Kleine Verschil.

 

4) Hoe ben je op de naam ’t Kleine Verschil gekomen?

Toen ik een nieuwe naam moest bedenken heb ik alle namen genoteerd welke me invielen en geschikt vond en heb de leukste gekozen. Ik heb de naam tot op de dag van de opening geheim kunnen houden.

 

5) Wat zijn de specialiteiten van het huis?

Vooral de gerechten met scampi’s en kalfsvlees liggen goed in de smaak.

 

6) Kunnen mensen het restaurant ook gebruiken voor feesten en partijen?

In het restaurant kan men terecht voor diners voor groepen tot maximaal 30 gasten op de bovenverdieping kan men vergaderen, dineren etc. met maximaal 14 gasten.

 

7) Hoe zie je de toekomst voor ’t Kleine Verschil?

+

8) Heb je als ondernemer nog plannen voor meerdere vestigingen?

Op de huidige locatie zijn er geen uitbreidingsmogelijkheden. De aanvraag is vaak groter dan het aantal zitplaatsen, wellicht komt er in de toekomst nog een “Restaurant ’T Grote Verschil” maar dan als tweede vestiging.

 

9) Naast het kleine verschil organiseer je ook de nach van Awt Gelaen, dit was een succes, komt hieraan een vervolg?

De Nach van Awt Gelaen was inderdaad een succes en zal zeker een vervolg krijgen in 2011, de band is inmiddels geboekt,kan nog niet vertellen wie dat is maar wil wel al loslaten dat het een van de beste coverbands van Nederland is. Op braderie zondag zal op veler verzoek Manilla weer het Brouwersplein op de kop zetten.

 

10) Zijn er nog zaken die je zou willen toevoegen aan dit interview, dingen die mensen moeten weten?

De mensen zijn welkom in ’t Kleine Verschil en kom tijdens het weekend van de braderie in Oud-Geleen ook eens naar het Brouwersplein.

ZVV Awt-Gelaen maandagavond 6 december bij lokale omroep Start op de radio

Geplaatst 30 nov. 2010 03:16 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:58 bijgewerkt ]

Het succes van onze club is ook in de media niet onopgemerkt gebleven. In de persoon van Ben Dols heeft de lokale omroep START ons uitgenodigd aanstaande maandagavond 6 december in hun radiostudio.

 

In het programma vanuit de startblokken zullen Ger en Kevin namens het bestuur en coach Frans plaatsnemen achter de microfoon. Ons clublied zal dan gedraaid worden en er zal een interview plaatsvinden tussen Ben en onze afvaardiging van ZVV Awt-Gelaen. Kortom luister aanstaande maandag vanaf 21:00 uur naar START.

 

START is in de ether te ontvangen op frequentie FM 99.1 MHz en FM 107.3 MHz en via de kabel op frequentie FM 87.5 MHz.
 

Bestuur ZVV Awt-Gelaen wint met sponsorelftal Fortuna Sittard

Geplaatst 30 nov. 2010 03:15 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:57 bijgewerkt ]

Na het succes van het bestuur tegen het sponsorelftal van MVV stond afgelopen vrijdag het duel in Helmond tegen het sponsorelftal van Helmond Sport op het programma.

 

Voorzitter Ger en secretaris Kevin deden beide mee in deze wedstrijd welke uiteindelijk gewonnen werd met 3-4. Grote bekende in het elftal van Fortuna Sittard was Maurice Graef, een grote bekende maar geen grote daden meer, vergane glorie noemen ze zoiets. Tegenwoordig moet Maurice het gewoon meer hebben van zijn humor, i.p.v. zijn voetbalkwaliteiten.

 

Waren er nog grote daden van ons bestuur? Jazeker! voorzitter Ger bleek nog steeds over een puntgave balbehandeling te beschikken en maakte nog de nodige meters. Secretaris Kevin maakt een assist bij de 0-1 en werd in de 16 meter onderuit gehaald hetgeen tot een benutte penalty leidde.

 

Wat leverde de avond nog meer op? Een hamstringblessure voor de voorzitter en een heup-/ rugblessure voor de secretaris (dankzij de tackle welke tot de penalty leidde op een half bevroren veld). Uiteindelijk weer eens een overwinning voor Fortuna een lekker buffet en een verliespartij voor het ''echte'' Fortuna.
 

Pleyzengers zingen clublied ZVV Awt-Gelaen

Geplaatst 23 nov. 2010 01:51 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:57 bijgewerkt ]

Op een zaterdag dat je niet hoeft te voetballen kan het natuurlijk niet zo zijn dat er geen activiteiten plaatsvinden en dat moeten de Pleyzengers ook gedacht hebben.

 

Na een intensieve voorbereiding van het schrijven van de tekst door Jo Steevens, het afstemmen van de muziek door Hub Lemmens en de muzikale leiding van Harrie Ramakers was het de beurt aan de Pleyzengers om in de studio van 't Hubertushuis het officiële clublied van ZVV Awt-Gelaen op te nemen.
 
 
 

Onder toeziend oog van voorzitter Ger en coach Frans bleek al snel dat er veel komt kijken bij het opnemen van ons clublied. Vele uren oefenen/ afwisselen en opnieuw inzingen leidden tot het uiteindelijk prachtige resultaat!!

 

We zijn de mensen die dit voor ons clubje hebben mogelijk gemaakt veel dank verschuldigd voor hun tijd, energie en enthousiasme die ze erin gestoken hebben.

 

Wilt u weten hoe HET CLUBLIED van ZVV AWT-GELAEN klinkt, bestel een exemplaar van onze CD en neem hiervoor telefonisch contact met ons op: Ger 06-22684112, Kevin 06-40403130 of mail ons secretaris@zvvawtgelaen.nl

 

 

Tweede ronde beker bekend

Geplaatst 16 nov. 2010 04:47 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:57 bijgewerkt ]

Doordat ZVV Awt-Gelaen de eerste bekerronde goed heeft doorstaan ging het kersvers opgerichte team mee in de loting voor de tweede ronde. De tegenstander in de tweede ronde is geworden: ZVV Jabeek. ZVV Jabeek is de koploper in de tweede klasse. Er is wel een voordeel, want dit keer speelt ZVV Awt-Gelaen thuis. De wedstrijd in deze snelste weg naar Europa competitie wordt gespeeld op 8 januari om 20:15 uur in de Stadssporthal in Sittard.

Sponsoravond zeer geslaagd!

Geplaatst 12 okt. 2010 11:06 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:57 bijgewerkt ]

Vrijdagavond 1 oktober beleefde ZVV Awt-Gelaen haar eerste sponsor- / feestavond in ons clubcafé Wilhelmina. De avond begon met het hijsen van de clubvlag door voorzitter Ger en secretaris Kevin, onder het geluid van het Limburgs volkslied gezongen door Jan Ridderbeekx.

 

Vervolgens werd binnen de avond geopend door Ger, Kevin en Ed Leunissen. Ed verzorgde de avond en praatte het geheel aan elkaar en deed dit werkelijk voortreffelijk.

 

De eerste artiest van de avond was Jacky Pourchez, een disco- / soulzanger van vroegere jaren en geen onbekende in Oud-Geleen. Een week eerder op de Torenfeesten had hij nog zijn kunsten laten zien en werden gelijk de eerste contacten met onze vereniging gelegd.

 

Na dit optreden van Jacky werden de diverse sponsoren / vrijwilligers / steunpilaren en vooral vrienden van ZVV Awt-Gelaen bedankt. De een met naam en toenaam op het podium, de andere mensen in de zaal middels een foto en bijbehorende consumptiebonnen. Deze attenties werden door eenieder zeer op prijs gesteld en op deze wijze werd duidelijk gemaakt hoe belangrijk IEDEREEN voor onze nieuwe club is.

 

Toch is er nog meer talent in Oud-Geleen, namelijk zangtalent van de AJU, het jeugdig enthousiasme van deze heren was goed om te zien en net als je dacht dat de voevoezela tot het verleden behoort, heeft de AJU er een nummer van gemaakt. Mannen goed gedaan en ik ben benieuwd of jullie ook kunnen zaalvoetballen?!

 

Ook de heren van de Torenfeesten waren present en het mag gezegd, met de roze polo's en hun krachtige stemmen waren ze ook niet te missen. Deze mannen hebben de loterij met meer dan 60!! prijzen prima verzorgd en doordat de loterij op 3 momenten op de avond plaatsvond liep deze als rode draad door het programma heen. De presentatie met hun rad van fortuin was werkelijk geweldig. Iedereen had zijn of haar ogen gericht op het rad en de harten sloegen wat sneller bij iedere slinger!

 

Vervolgens was het de beurt aan de Duitse Schlagerzanger Richtig Rex. Zelden heb ik Oud-Geleen zo horen schudden als tijdens zijn optreden. Zonder ook maar één iemand tekort te willen doen was Rex toch het hoogtepunt van veel aanwezigen. De stemming zat er prima in en hij kreeg iedereen in beweging. Onze jongens maakten er zowaar een conditietraining van en een 10 op de schaal van Richtig Rex werd bereikt, klasse!

 

Na deze feestvreugde werden er interviews gehouden op het podium tussen Ed en het bestuur, de voorzitter en zakenman en Heidebloemer Harry Bovy en met KNVB coryfee Peter de Coninck. Zij maakten duidelijk dat ze werkelijk verbaasd waren met de power van deze avond, de daadkracht van de organisatie van de avond en het bestuur in het bijzonder en wensten ZVV Awt-Gelaen alle lof en succes voor de toekomst toe.

 

De avond naderde haar hoogtepunt door allereerst een optreden van good old Jan Ridderbeekx. Met enkele lokale liedjes zoals ''heur ich de Maas weer roesjen'' bracht hij de Wilhelmien aan het sjoenkelen.

 

Na de laatste artiest van de avond was het de beurt aan de heren van de Torenfeesten voor de hoofdprijzenronde . De spanning werd nog eenmaal opgevoerd en de een na de andere gelukkige ontving zijn/ haar prijs, hetgeen zorgde voor veel blije gezichten.

 

Ter afsluiting werd eenieder bedankt voor deze geweldige avond en zorgde DJ Sven voor het passende sluitstuk.

 

Kijk HIER voor de foto's gemaakt door Noël Strech van SDM Services.

Secretaris Kevin scoort in de Geusselt

Geplaatst 21 sep. 2010 02:40 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:57 bijgewerkt ]

Onze voorzitter Ger kon door een blessure helaas niet deelnemen aan de jaarlijkse wedstrijd tussen de MVV sponsoren en de Fortuna sponsoren in de Geusselt afgelopen vrijdag 17 september.

Hij dacht laat ik Kevin vragen om mijn plek in het elftal over te nemen en neem ik plaats in de technische staf. Voetballen in een stadion is niet voor iedereen weggelegd en is altijd leuk om eens mee te maken. Het programma bestond uit het voetballen van de wedstrijd, gevolgd door een diner met uiteindelijk de wedstrijd MVV - Fortuna ter afsluiting.

Hoogtepunt werd de sponsorwedstrijd eveneens gevolgd door www.fortunasittard.nl

Na dit vuurpeloton van Maastrichtse zijde kroop Fortuna langzaam maar zeker uit haar schulp, wat wellicht ietwat tegen de verhouding in resulteerde in de 0-1. Een prima genomen hoekschop werd bij de tweede paal ingekopt door Kevin Hendriks (zie foto hieronder).

De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel, maar eigenlijk in een 3-4 overwinning want wederom Kevin scoorde de 3-4 iedereen kon zien dat de bal geheel over de doellijn was maar het Maastrichtse arbitrale duo besliste helaas anders.

Al met al een geslaagde dag voor het bestuur van ZVV Awt-Gelaen en ook in Maastricht weten ze nu wie we zijn!

(Bron: www.fortunasittard.nl)

Eerste oefenwedstrijd

Geplaatst 29 aug. 2010 23:03 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:57 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag 28 augustus 2010 wordt een historische datum. ZVV Awt-Gelaen speelde haar eerste oefenwedstrijd tegen een Maastrichtse 3e klasser Arcan. Hoezo historisch het was toch maar een oefenpotje? Iedereen herinnert zich nog de afscheidswedstrijd van Cruijff tegen Bayern Munchen of de opening van het stadion bij Fortuna thuis tegen Schalke 1-1, dat waren ook zomaar ''oefenpotjes''.
 
Dan de wedstrijd zelf onder leiding van het scheidsrechtersduo Fred en Rob werd het uiteindelijk een mooie 7-5 overwinning voor ZVV Awt-Gelaen met doelpunten van ons echte spitsenduo Robert Smeets en Robby Janssen ook wel het duo ''Rob, Rob d'r vol op'' genoemd. Het werd al snel duidelijk dat deze mannen het verschil in een wedstrijd kunnen maken en we mogen er blij mee zijn. Daarnaast zorgde good old Ralph Evertz eveneens voor zijn doelpuntje.
 
Objectief beschouwd had ons spitsenduo er meer moeten maken en ons team (want verdedigen begint voorin) minder aan Sinterklaas moeten denken. Alle 5 de doelpunten waren cadeautjes dankzij: het niet volgen van de man, het binnendoor laten komen en natuurlijk was er ook onze invalkeeper Remy zoals we hem kennen het niet dekken van de korte hoek en een balletje door de benen, maar ook zo kennen we hem en hij is niets veranderd. Toch ere wie eer toekomt en Remy bedankt dat je wilde komen en ook jij hebt een assist op je naam en enkele ook fraaie reddingen.
 
De vooraf sterk ingeschatte tegenstander bleek individueel allemaal goed, de bewegingen liepen af en toe lekker, maar vervolgens werd de goede oplossing nimmer gevonden. Nee geef mij dan maar het sober verdedigen van ons bestuur de voorzitter en de secretaris, onder het motto laat die man maar 3 rondjes draaien daarna staat hij gewoon weer voor me en pak ik de bal af. Ook het verdediger van onze Gerrie Senden, Ralf Hoedemaker werd eenmaal getoond, terwijl de tegenstander nog een pirouette aan het draaien was vond hij het welletjes en maaide de bal netjes weg en de balletdanser stond met zijn ogen te knipperen. Het moet gezegd de voorzitter stond zijn mannetje en dat had vooraf niemand gedacht, nu nog even een paar rondjes in daniken en hij heeft zelfs de ballen die 2 meter voor hem op snelheid gespeeld worden want vroeger zo zegt hij zelf waren dat ''goalen''.
 
Kortom een mooie 1e voetbalavond voor ZVV Awt-Gelaen met een vleugje historie!

Opening Seizoen

Geplaatst 28 jul. 2010 01:31 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:57 bijgewerkt ]

Zaterdag 24 juli jl. was het dan eindelijk zover het eerste seizoen van ZVV Awt-Gelaen gaat beginnen! Om 14:30 uur werden alle spelers, de coach en het bestuur aan elkaar voorgesteld in ons clubcafé Wilhelmina. Onze voorzitter Ger Rademakers, gesteund door de secretaris Kevin Hendriks deed het welkomstwoord namens het bestuur en maakte in enkele bewoordingen het beleid van ZVV Awt-Gelaen duidelijk.

Omstreeks 15:00 uur kon de gehele spelersgroep genieten van broodjes met een heerlijk soepje welke verzorgd werden door Ruud en Lies van Café Wilhelmina. Het werd al gelijk duidelijk dat we een fijne groep hebben. Er werd veel gelachen en alvast vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen.

Om 15:30 uur begon het serieuzere werk, want er dienden foto’s gemaakt te worden voor de sponsoren van de diverse door hen gesponsorde artikelen. Deze foto’s, alsmede de foto’s van de gehele dag werden gemaakt door SDM-Services in de persoon van Noël Strech. Het waren verschillende foto’s en de spelers moesten zich vaak omkleden, hetgeen alleen maar aangeeft dat er veel professioneel is geregeld en een mooie uitstraling van ZVV Awt-Gelaen voorop staat.

Na afwikkeling van wat papierwerk tussen het bestuur en de spelersgroep werd er omstreeks 16:15 uur vertrokken naar Glanerbrook en kon na maandenlange voorbereiding van het bestuur het stokje worden overgedragen aan onze coach Frans Claessen. Onze coach is een man van opmerkelijke woorden, opmerkelijke daden maar met een duidelijke en heldere visie. We wensen hem veel succes het komend seizoen bij ZVV Awt-Gelaen, een eerste seizoen waar nog jaren over gepraat zal worden.

Het voetballen begon om 17:00 uur, iedereen had er duidelijk zin in vooral de tegenstanders van de voorzitter (die als tweede keeper wilde fungeren) want zij wilden hem toch wel wat laten zien, hetgeen dan ook veelvuldig lukte. Zaalvoetbal bestaat echter uit twee helften en de vishengel werd van onze voorzitter overgedragen naar onze eerste keeper Lars Reijnders, want na enkele aanpassingen door de coach was het op een enkele uitval van de gedreven Frank Wientjes na eenrichtingsverkeer naar het doel van Lars. Het werd een geslaagde en voor de coach een leerzame pot voetbal waaruit blijkt dat deze groep veel potentie heeft.

Na het voetbal keerde de groep terug naar ons clubcafé voor een welverdiende BBQ. Het vlees werd netjes verzorgd door Paul die met precisie ieder worstje keurig op de plaat wist te leggen. De partners en kinderen waren ook gezellig meegekomen en zij mochten als eerste horen wat er allemaal gebeurd was die dag. De lekkere muziek werd verzorgd door DJ Sven, hetgeen zorgde voor een goede sfeer. Er werd nog veel gelachen die avond, de kop is eraf en Oud-Geleen heeft er een bruisende vereniging bij gekregen ZVV Awt-Gelaen!!

Er zullen snel meer foto's volgen.

Onthulling van het bord Club van 50 ZVV Awt-Gelaen

Geplaatst 28 jul. 2010 01:25 door Ralph Evertz   [ 10 jul. 2011 23:56 bijgewerkt ]

Naast de opening van het seizoen was er in het clubcafé Wilhelmina nog iets om trots op te zijn. Het indrukwekkende bord, gemaakt door John Spelthan werd onthuld.

Op het bord zijn gouden en zilveren plaatjes te ontdekken. De gouden plaatjes zijn gereserveerd voor onze hoofdsponsoren, sponsoren die op welke wijze dan ook iets meer voor onze vereniging willen betekenen. De zilveren plaatjes zijn bestemd voor onze steunpilaren, mensen en bedrijven die ZVV Awt-Gelaen een warm hart toedragen en zich verbonden voelen met onze vereniging.

Al deze sponsoren krijgen eveneens een vermelding op onze website www.zvvawtgelaen.nl en worden uitgenodigd voor onze feest-/ sponsoravond op vrijdag 1 oktober.

Vol trots bedanken wij al onze sponsoren en hopen wij op een lange en vruchtbare samenwerking met eenieder. Het bord wordt op de foto getoond door voorzitter Ger Rademakers en secretaris Kevin Hendriks.1-10 of 12